Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

24-03-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες που προγραμματίζονται για αυτό το καλοκαίρι το Τόκιο πρέπει να αναβληθούν για ένα χρόνο.

Την περασμένη Κυριακή, η Επιτροπή έθεσε μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων για να ληφθεί μια απόφαση σε σχέση με την πραγματοποίηση ή μη των Αγώνων. Πλέον, οι αγώνες του Τόκιο 2020 μεταφέρονται για το 2021. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Προηγουμένως, ο κ. Μπαχ είχε υπογραμμίσει ότι παρά την πανδημία, επιδιώκεται να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες στην καθορισμένη ημερομηνία τους, το καλοκαίρι του 2020 (24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου).

Ωστόσο, η κριτική που δέχθηκε η απόφαση αυτή εντάθηκε σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, με πολυάριθμους αθλητές και εθνικούς οργανισμούς να καλούν για αλλαγή τοποθεσίας των αγώνων.

Η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά είχε αποκλείσει τη συμμετοχή της στους Αγώνες του 2020 και ο γερμανός αθλητής και ακτιβιστής Max Hartung είχε ανακοινώσει τη δική του προσπάθεια για μποϊκοτάζ.

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό