Kορωνοϊός: Η Amazon κατήργησε 1 εκατ. προϊόντα

03-03-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σε ανακοίνωσή της η Amazon δήλωσε ότι αφαίρεσε από την πλατφόρμα της 1.000.000 προϊόντα για την αποτροπή της αισχροκέρδειας από μέρους των πωλητών αλλά και λόγω διαστρέβλωσης  της πραγματικότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά τους απέναντι στον κορωνοϊό.   

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη διαπίστωση υπερβολικών τιμών σε προϊόντα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όπως οι μάσκες προσώπου, ή τη χρέωση αδικαιολόγητα αυξημένων εξόδων αποστολής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει πάντα την απαίτηση από τους πωλητές να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες στις σελίδες των προϊόντων και καταργεί τις σελίδες εκείνες που παραβιάζουν τις πολιτικές της. Η Amazon ανέφερε επίσης ότι οι πωλητές τρίτων θα πρέπει να ακολουθούν την Πολιτική Δίκαιης Τιμολόγησης, η οποία ορίζει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να θέτουν μια σημαντικά υψηλότερη τιμή ή να πωλούν προϊόντα που παραπλανούν τους πελάτες.

«Είμαστε απογοητευμένοι που απατεώνες προσπαθούν να αυξήσουν τεχνητά τις τιμές των προϊόντων βασικής ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης στην υγεία και, σύμφωνα με τη μακρόχρονη πολιτική μας, έχουν πρόσφατα αποκλείσει ή αφαιρέσει χιλιάδες προσφορές», δήλωσε εκπρόσωπος του Amazon και συμπλήρωσε, «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ενεργά το κατάστημά μας και να καταργούμε προσφορές που παραβιάζουν τις πολιτικές μας». 

διαβάστε ακόμα

Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία
Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money
LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso
12 δημοσιογράφοι και travel bloggers από την Ολλανδία στην Κρήτη
Σκιάθος | Τουριστική προβολή στο εξωτερικό μέσω πρέσβεων
Τουρισμός: Σχεδόν 40 εκατ. αφίξεις στην Ελλάδα το 2028 - Οι κίνδυνοι από τον υπερτουρισμό
"Έκρηξη" νέων ξενοδοχείων στην Ισπανία – Θα ανοίγει ένα κάθε 4 ημέρες μέχρι το 2025
Μέτρα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου Ζωμίνθου στην Κρήτη