Υδατοδρόμια: Τι προβλέπει ο νέος νόμος

10-02-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σε δύο στάδια θα γίνεται η αδειοδότηση των υδατοδρομίων (άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας) ενώ υδατοδρόμια θα μπορούν να ιδρύουν τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί φορείς.

Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο νόμου για τις "διαδικασίες ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί των υδάτινων επιφανειών" που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Επιπλέον, διευρύνεται το πλαίσιο χορήγησης άδειας υδατοδρομίων, τόσο σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες αγκυροβόλια) όσο και σε περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης ΠΟΤΑ και σύνθετα τουριστικά κααλύματα.

Στο Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνονται μεταβατικής ισχύος διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία των υδατοδρομίων και τις εκδοθείσες άδειες λειτουργίας που χορηγήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4146/2013 οι κάτοχοι των οποίων οφείλουν να προσκομίσουν δικαιολογητικά σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις.

Επίσης για τα υδατοδρόμια που έχει υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας λειτουργίας από ιδιωτικό φορέα με τις διατάξεις του ν. 4146/2013 και αίτηση χορήγησης άδειας ίδρυσης με τις διατάξεις του του ν. 4568/2018 από δημόσιο φορέα με συναίνεση του ιδιωτικού φορέα, επιτρέπεται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η υποβολή νέας αίτησης για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από τον ιδιωτικό φορέα με τις νέες διατάξεις.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Δείτε το νέο νόμο πλέον  μετά την ψήφισή του εδώ.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων