Επιμελητήριο Αχαΐας: Πρόσκληση παραγωγής ντοκιμαντέρ για το Πατρινό καρναβάλι

10-02-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα νομικά ή φυσικά πρόσωπα να καταθέσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 μ. σφραγισμένο κλειστό φάκελο με την προσφορά τους για την «Παροχή Υπηρεσιών για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Καρναβαλιού της Πάτρας, με βάση το παραγόμενο προϊόν και υπηρεσίες του έργου».

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με τίτλο  «Δημιουργικοί κόμβοι με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω της Αξιοποίησης Πόρων της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»)» και ακρωνύμιο SPARC.

Το έργο SPARC στοχεύει στην βιώσιμη αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της περιοχής παρέμβασης του Προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020 με την αύξηση του επιπέδου ελκυστικότητάς της περιοχής, που θα οδηγήσει σε μια αειφόρο τουριστική προοπτική.

Το SPARC θα αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλίας, όπως: ο εποχιακός τουρισμός, η απουσία αποτελεσματικού διασυνοριακού συντονισμού για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της τουριστικής εκμετάλλευσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάγκη ενίσχυσης της προώθησης τοπικής οικονομικής ανάπτυξης μέσω ανταλλαγών πρακτικών και ορθών πολιτικών.

To SPARC θα αναπτύξει ένα οικοσύστημα με υποδομές που θα ενισχύσουν την αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, διευκολύνοντας την ανάπτυξη του Βιώσιμου Τουρισμού, που θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης συνεργασίας και συνεργιών μεταξύ του Τουριστικού τομέα, των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, των τοπικών ΜΜΕ και της Διαχείρισης Πολιτιστικών και Φυσικών Περιουσιακών Στοιχείων, προωθώντας την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης ζητείται παραγωγή ενός περιγραφικού ντοκιμαντέρ με μη εμπορικό σκοπό αλλά διαθέσιμο για ανοιχτή χρήση (open access) μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται όλα τα επαγγέλματα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού. Δηλαδή περιλαμβάνονται και εκείνοι που είναι δυνητικά εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την παραγωγή και δημιουργία προϊόντων ή υπηρεσιών για το Πατρινό Καρναβάλι και την Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία.

O προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 24.500 ευρώ με ΦΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία