Κιάτο: Διαγωνισμός για μετατροπή παλαιών αποθηκών σε χώρους αναψυχής

23-01-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

O Δήμος Σικυωνίων προχωρά σε διαγωνισμό για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων συγκροτήματος αποθηκών του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού στο Κιάτο και αλλαγή χρήσης τους συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής.

Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα πέντε πέτρινων κτισμάτων, που κατασκευάστηκαν το 1932 για την αποθήκευση της σταφίδας της περιοχής.

Οι εργασίες αποκατάστασης αποσκοπούν αφενός στη διατήρηση του μνημείου, και στην αλλαγή χρήσης των κτιρίων από αποθήκες σταφιδεργοστασίου σε δημοτικό κινηματοθέατρο και σε βοηθητικές χρήσεις αυτού - χώρους αναψυχής, ήτοι φουαγιέ θεάτρου και εστιατόριο καθώς και επέκταση λειτουργίας της δημοτικής βιβλιοθήκης στο διώροφο κτίριο.

Οι χρήσεις που θα αποκτήσουν τα κτίρια προβάλλουν τα κτιριολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά τους και παράλληλα αποβλέπουν στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και της ένταξης χρήσεων για τους μόνιμους κατοίκους. Ειδικότερα ευνοείται η ανάδειξή του λόγω της θέσης που κατέχει το συγκρότημα μέσα στην πόλη, δηλαδή πλησίον στη θάλασσα, στο λιμάνι αλλά και στο κέντρο της πόλης, αλλά και της εύκολης πρόσβασης σε αυτό από οποιαδήποτε σημείο.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η Παρασκευή  31 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ.

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες