Διαγωνισμός για εξοπλισμό και προβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Καντάνου

20-01-20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο δήμος Καντάνου -Σελίνου προκήρυξε διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσίες για την προβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Καντάνου, προϋπολογισμού 354.700 μετά ΦΠΑ.

Τα βασικά οφέλη από την δημιουργία του χώρου μνήμης εντοπίζονται εκτός των άλλων στα παρακάτω:

-Στην χρήση του Χώρου Μνήμης ως χώρου μαζικής εκπαιδευτικής ‘’αναψυχής’’ τόσο σε όλη την διάρκεια του χρόνου όσο και κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής που καθιστά αναγκαία την δημιουργία ανάλογων χώρων υποδοχής.

-Στον εκπαιδευτικό ρόλο του χώρου, σε συνδυασμό με την λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων (είτε υπό μορφή προγραμμάτων συμμετοχής είτε υπό μορφή διαλέξεων).

-Στον ερευνητικό ρόλο του χώρου που θα επιτυγχάνεται από βοηθητικές υποδομές.

-Στον αναμενόμενο υψηλό αριθμό επισκεπτών που μεταφράζεται σε παράλληλα οφέλη για την περιοχή.

Το κτήριο στο οποίο θα διαμορφωθεί ο «Χώρος Μνήμης» του ολοκαυτώματος της Καντάνου βρίσκεται στον ιστορικό οικισμό της Καντάνου, όπου ήταν η έδρα του δήμου Καντάνου και τμήμα του οποίου στεγάζει σήμερα συλλογή από ενθυμήματα και αντικείμενα λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για σχετικά νέο τριώροφο κτίσμα με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο αναπτύσσεται στην κορυφή μικρού λόφου που δεσπόζει στο κέντρο του οικισμού. Στο πρώτο χαμηλό επίπεδο του κτιρίου στεγάζεται το ΚΕΠ Καντάνου, ενώ στο δεύτερο επίπεδο με πρόσβαση απευθείας από δημοτική οδό λειτουργούν υπηρεσίες του δήμου καθώς και αμφιθέατρο το οποίο φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες του οικισμού.

Στο τρίτο επίπεδο αναπτύσσονται γραφεία (δημάρχου και αντιδημάρχων) και σε τρεις αίθουσες φιλοξενείται η προσωρινή έκθεση συλλογής από ενθυμήματα και αντικείμενα λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι τρεις συνεχόμενες αίθουσες στις οποίες φιλοξενείται σήμερα η προσωρινή έκθεση της συλλογής θα διαμορφωθούν σε ένα ενιαίο λειτουργικά εκθεσιακό χώρο που θα φιλοξενήσει την μόνιμη έκθεση και σχετικές υποδομές για την ανάδειξη και προβολή του Ολοκαυτώματος της Καντάνου. Παράλληλα στο αμφιθέατρο του κτιρίου θα τοποθετηθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις ανάγκες ανάδειξης – προβολής των γεγονότων που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 07/02/2020 και η ώρα λήξης 15.00μ.μ.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά