Διαγωνισμός για καταφύγιο τουριστικών Σκαφών στον Παράδεισο Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας

23-12-19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Σιθωνίας αποφάσισε να προβεί στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον Παράδεισο Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας».

Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στον Παράδεισο Νέου Μαρμαρά Σιθωνίας χωροθετείται εντός του οικισμού Νέου Μαρμαρά - Παραδείσου, και συγκεκριμένα στην προβλεπόμενη από τον ισχύοντα πολεοδομικό και ρυμοτομικό σχεδιασμό θέση, στο βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού. Σήμερα, η περιοχή του οικισμού στην άμεση γειτονία της θέσης του καταφυγίου δεν έχει ακόμη πλήρως αξιοποιηθεί, και η ευρύτερη έκταση παραμένει αδιαμόρφωτη.

Σύμφωνα με το συνταχθέν master plan, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο καταφύγιο τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας 96 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών. Το καταφύγιο θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των ελλιμενιζόμενων σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά, καθώς και των επισκεπτών του.

Το καταφύγιο θα διαμορφωθεί επί χερσαίας έκτασης με τη διάνοιξη εσωτερικής λιμενολεκάνης. Η επιφάνεια της θαλάσσιας ζώνης του καταφυγίου θα είναι περίπου 25,5 στρέμματα. Εντός αυτής θα διαμορφωθεί ο δίαυλος εισόδου που θα οριοθετείται από δύο προβόλους. Η συνολική επιφάνεια της χερσαίας ζώνης του καταφυγίου θα είναι περίπου 20,5 στρέμματα και θα περιλαμβάνει τον εσωτερικό χώρο ελλιμενισμού σκαφών (εσωτερική λιμενολεκάνη) επιφάνειας 12,25 στρεμμάτων περίπου και χερσαίο τμήμα επιφάνειας 8,25 στρεμμάτων περίπου, όπου αναπτύσσονται οι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου στεγασμένοι ή υπαίθριοι χώροι, οι οποίοι περιλαμβάνουν κτιριακές εγκαταστάσεις (διοικητήριο, εστιατόριο-αναψυκτήριο, χώρους υγιεινής κλπ.) συνολικού εμβαδού 300 τ.μ..

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας κατά μήκος της παραλίας, στο σημείο όπου ο δίαυλος τέμνει την ακτή, προβλέπεται η τοποθέτηση ανοιγόμενης γέφυρας. Το καταφύγιο θα διαθέτει επίσης σταθμό ανεφοδιασμού των σκαφών με καύσιμα και εγκαταστάσεις παραλαβής λυμάτων και ελαιωδών καταλοίπων, καθώς και ράμπα για την ανέλκυση και καθέλκυση μικρών σκαφών (φουσκωτών, tenders κλπ.).

Η διάρκεια της παραχώρησης θα ανέρχεται σε 35 έτη κατ’ ελάχιστο, και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τη διάρκεια παραχώρησης του τουριστικού λιμένα από το Υπουργείο Τουρισμού προς το Δήμο Σιθωνίας. Η ακριβής διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης θα οριστικοποιηθεί κατά τη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών. Η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί δικαίωμα παράτασης της διάρκειας της Παραχώρησης για επιπλέον 20 έτη κατά το μέγιστο.

Κάθε Υποψήφιος πρέπει να αποδείξει κατά την Α΄ Φάση του Διαγωνισμού ότι διαθέτει χρηματοοικονομική και οικονομική επάρκεια και ικανότητα που να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του αντικειμένου της Σύμβασης Παραχώρησης. Ειδικότερα, οι Υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν με τον Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα τελευταία 3 ελεγμένα οικονομικά έτη:

-Μέση ετήσια καθαρή θέση – ενοποιημένη σε περίπτωση που υφίσταται υποχρέωση ενοποίησης- (υπολογιζόμενη ως η διαφορά μεταξύ του συνόλου ενοποιημένων στοιχείων του ενεργητικού και του συνόλου των ενοποιημένων υποχρεώσεων) τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ.

-Σε περίπτωση ένωσης προσώπων, τα Κριτήρια Χρηματοοικονομικής και Οικονομικής Επάρκειας θεωρείται ότι πληρούνται εάν το σταθμισμένο άθροισμα, υπολογισμένο ως άθροισμα των εν λόγω οικονομικών κριτηρίων για κάθε μέλος της ένωσης προσώπων κατ' αναλογία (pro rata) λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική συμμετοχή (μερίδα) κάθε μέλους την ένωση, πληροί τα προαναφερθέντα κριτήρια.

-Σε περίπτωση Υποψηφίου ή μέλους αυτού, ο οποίος είναι εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών ή επενδυτικό κεφάλαιο (fund), θα πρέπει, θα πρέπει να αποδείξει ότι το άθροισμα των επενδεδυμένων και των διαθέσιμων προς επένδυση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των μη εκταμιευμένων δεσμευμένων κεφαλαίων (τα «Συνολικά Κεφάλαια»), κατά την τελευταία ελεγμένη οικονομική χρήση πριν την δημοσίευσης της Πρόσκλησης, είναι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση φυσικού προσώπου ή νομικού προσώπου, ο Υποψήφιος πρέπει να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία περί του ότι είχε αναλάβει τη διαχείριση 1 μαρίνας ή ενός καταφυγίου τουριστικών σκαφών με δυναμικότητα τουλάχιστον 80 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη διαφόρων μεγεθών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 συνεχόμενων ετών, εντός της τελευταίας δεκαετούς περιόδου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»