Παράταση μίσθωσης λατομείου για την ΤΙΤΑΝ με όρους αποκατάστασης του περιβάλλοντος

03-09-19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε την παράταση μίσθωσης του λατομικού χώρου αδρανών υλικών, έκτασης 128 στρεμμάτων στη θέση «Άρτιμες» του Δήμου Ρίου, που είναι μισθωμένος από την εταιρεία τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Η διάρκεια της παράτασης μίσθωσης ορίζεται 20ετής, και λήγει την 25.07.2041. Εφόσον υφίστανται ακόμη εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, η διάρκεια ισχύος της σύμβασης μίσθωσης μπορεί να παρατείνεται και πέραν των 40  ετών ανά δεκαετία, μέχρι να ολοκληρωθεί η μέγιστη δυνατή απόληψη των αδρανών υλικών, σύμφωνα με την εκάστοτε εγκεκριμένη σχετική τεχνική μελέτη και την εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και πάντως όχι πέραν των 70 ετών, συνολικά από την έναρξη της μίσθωσης.

Το ετήσιο πάγιο μίσθωμα καθορίζεται στα 49,50  ευρώ /στρέμμα για το σύνολο της έκτασης και δύναται να αναπροσαρμόζεται ανά πενταετία σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα οικονομικά δεδομένα. Επίσης προβλέπεται η καταβολή αναλογικού μισθώματος.

Η μισθώτρια εταιρεία οφείλει να αποκαταστήσει το λατομικό χώρο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τους περιβαλλοντικούς όρους. Το συνολικό κόστος της αποκατάστασης για την συνολική έκταση  ανέρχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου στο συνολικό ποσό των 635.000 ευρώ. Η αποκατάσταση θα γίνεται σταδιακά, παράλληλα με την πορεία λειτουργίας του λατομείου και εντός του χρόνου ισχύος της νόμιμης λειτουργίας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ