Nέος διαγωνισμός για τη μίσθωση του π. ξενοδοχείου Ambassadeur

17-07-19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών προκήρυξε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό με κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκμίσθωση για 30 χρόνια με δυνατότητα παράτασης 20 ετών με εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του επί της οδού Σωκράτους 65-67 ακινήτου ελάχιστου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που στέγαζε το ξενοδοχείο AMBASSADEUR.

Το κτήριο αναφέρεται σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ. που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιορόφου, 8 ορόφους και δώμα και εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.363,94 τ.μ.  Μέχρι το έτος 1980, λειτουργούσε το ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας «AMBASSADEUR» δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα).  Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 έτη.  Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε είναι κενό.  Η πρόσβαση στην περιοχή του ακινήτου είναι άριστη καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και απέχει 50 μ. από την Πλατεία Ομονοίας και τον ομώνυμο σταθμό.  Βρίσκεται πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο.

Το οικονομικό αντάλλαγμα, το οποίο θα καταβάλλει ο Μισθωτής θα αποτελείται από Μηνιαίο Μίσθωμα και Ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης.

Η Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής στο Διαγωνισμό, θα είναι ύψους ενός μηνιαίου μισθώματος, δηλαδή 25.000 ευρώ και διάρκειας 9 μηνών.

Η εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης των Όρων της Σύμβασης διάρκειας 18 μηνών και ύψους ποσού ίσου με ένα Ετήσιο Μίσθωμα θα ανανεώνεται και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, όπως και το μίσθωμα, έτσι ώστε να ισούται πάντοτε προς δώδεκα μηνιαία μισθώματα, όπως διαμορφώνονται κάθε φορά, για όλη την διάρκεια της σύμβασης.

Η Εγγυητική Επιστολή Υλοποίησης του Επενδυτικού Προγράμματος διάρκειας 30 μηνών και ύψους ποσού ίσου με 2.000.000 ευρώ θα απομειώνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών της επένδυσης, που θα βεβαιώνεται κάθε φορά από τον εκμισθωτή. Εφόσον το επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιηθεί σε χρόνο μικρότερο των 30 μηνών, αυτονόητο είναι πως θα επιστραφεί και το σύνολο του ποσού της εν λόγω εγγυητικής επιστολής, ενώ σε περίπτωση υπέρβασης του χρόνου των 30 μηνών, θα εκδοθεί εγκαίρως νέα εγγυητική επιστολή, με το υπόλοιπο του ποσού, όπως θα έχει διαμορφωθεί εκείνη τη στιγμή, διάρκειας 30 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν Αίτηση και Φάκελο Δεσμευτικής Προσφοράς  με βάση τα προβλεπόμενα μέχρι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως την 10:00΄ π.μ. στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ επί της οδού Φιλελλήνων 13-15, 10 557, Αθήνα, 1ος Όροφος, Γραφείο Γραμματείας/Πρωτοκόλλου.

Στόχος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών  είναι η υποχρεωτική λειτουργία ξενοδοχειακής υποδομής, κατηγορίας τουλάχιστον 3 αστέρων, και λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και εκμεταλλεύσεων (συνεδριακό κέντρο, κ.λπ.) υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, στόχος είναι η αναβάθμιση του ακινήτου, η αποδοτική διαχείριση των εκμεταλλεύσεων που έχουν αναπτυχθεί και η επίτευξη υψηλής προσόδου για το ΕΤΕΑΕΠ, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένο Διαχειριστή Ξενοδοχείου (Hotel Operator).

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός