Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε τουριστικά καταλύματα για φιλοξενία προσφύγων

05-05-19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Παράταση έως τις 15 Μαΐου έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απηύθυνε για προσφορά κτιρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών προς μίσθωση για τις ανάγκες υποδοχής νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών, αιτούντων άσυλο.

Οι ιδιοκτήτες που μπορούν να καταθέσουν αίτηση πρέπει να διαθέτουν ακίνητα με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας: ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους,  δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών,

-κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον 20 ατόμων.

Aκίνητα αναζητούνται όλη την επικράτεια, εκτός των Περιφερειών Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Τα κτίρια των κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και οι ιδιωτικές κατοικίες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα προς χρήση με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή.

Τα κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων πρέπει να βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες

Επίσης, πρέπει να τηρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που ορίζει η τουριστική νομοθεσία ανά κατηγορία καταλύματος και κατάταξης σε κλειδιά ή αστέρια αναφορικά με το κτίριο, την πρόσβαση ΑΜΕΑ, την πυρασφάλεια, τα δωμάτια, την κουζίνα, την ψύξη και θέρμανση, την παροχή ζεστού νερού.

Τα συγκροτήματα κατοικιών πρέπει να βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες. Το μίσθωμα θα ορίζεται για κάθε κατοικία ξεχωριστά. Κάθε κατοικία πρέπει να διαθέτει φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, να είναι απαλλαγμένο από υγρασία, επαρκή θέρμανση και ψύξη, ζεστό νερό, πόσιμο νερό, αποχέτευση, κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια για κατάλληλες συνθήκες ύπνου καθώς και ελάχιστο κοινό χώρο εστίασης.  Η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή. Κάθε κατοικία μπορεί να είναι επιπλωμένη οπότε και θα καταγραφούν τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη κατά τη λήξη της μίσθωσης. Σε περίπτωση που δεν θα είναι επιπλωμένη, θα εξοπλιστεί με ευθύνη του υπουργείου. 

 Η διάρκεια της μίσθωσης θα φθάνει τους 6 μήνες, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του υπουργείου για 3 μήνες.

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες