Αξιοποίηση των πρώην ξενοδοχείων Μέγας Αλέξανδρος και Μπάγκειος στην Ομόνοια

08-01-19 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έδωσε το πράσινο φως για την μακροχρόνια εκμίσθωση μέρους των πρώην ξενοδοχείων Μέγας Αλέξανδρος και Μπάγκειος στην Ομόνοια.

Αναλυτικά, αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας της μακροχρόνιας μίσθωσης μέρους του τριώροφου διατηρητέου ακινήτου αποτελούμενο από τμήμα ισογείου (είσοδος κτηρίου και λεβητοστάσιο) επιφάνειας 98 τ.μ. και τους ορόφους πρώτο δεύτερο και τρίτο συνολικής επιφάνειας 1.947 τ.μ. και δώμα επιφάνειας 6 τ.μ.(δηλαδή δεν περιλαμβάνει τα ισόγεια καταστήματα με τους βοηθητικούς χώρους τους), επί της οδού Πλ. Ομονοίας 19 και Αθηνάς 69 στην Αθήνα (πρώην Ξενοδοχείο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), ιδιοκτησίας του ιδρύματος «Μπάγκειος Επιτροπή», δεδομένου ότι επιβάλλεται η ουσιώδης ανακατασκευή του ακινήτου, κρίνοντας αυτή ως επωφελέστερο τρόπο αξιοποίησης της περιουσίας, λαμβάνοντας υπόψη την κακή κατάσταση του ακινήτου και το γεγονός ότι για πολλά έτη δεν αποφέρει στο Ίδρυμα ικανοποιητικά έσοδα.

Αντίστοιχα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας της μακροχρόνιας μίσθωσης μέρους του τετραώροφου διατηρητέου ακινήτου αποτελούμενο από τμήμα ισογείου επιφάνειας 372,21 τ.μ., τον ημιώροφο επιφάνειας 737 τ.μ. και τους ορόφους πρώτο δεύτερο και τρίτο συνολικής επιφάνειας 1.892 τ.μ. και δώμα επιφάνειας 55 τ.μ., τμήμα του υπογείου επιφάνειας 90,84 τ.μ. και αποθήκη στον ακάλυπτο επιφάνειας 21,77 τ.μ.(δηλαδή δεν περιλαμβάνει τα ισόγεια καταστήματα με τους βοηθητικούς χώρους τους), επί της οδού Πλ. Ομονοίας 18 και Αθηνάς 64 στην Αθήνα (πρώην Ξενοδοχείο ΜΠΑΓΚΕΙΟΣ), ιδιοκτησίας, επίσης, του ιδρύματος «Μπάγκειος Επιτροπή», δεδομένου ότι επιβάλλεται η ουσιώδης ανακατασκευή του ακινήτου, κρίνοντας αυτή ως επωφελέστερο τρόπο αξιοποίησης της περιουσίας, λαμβάνοντας υπόψη την κακή κατάσταση του ακινήτου και το γεγονός ότι για πολλά έτη δεν αποφέρει στο Ίδρυμα ικανοποιητικά έσοδα.

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο