Σεμινάριο για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών

28-09-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το 2017 καταγράφηκαν 72 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και πάνω από 600 που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν λιμενικοί, οργανώσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών Αλιέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και λοιπές ομάδες όπως φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

Ο κύκλος των σεμιναρίων για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση δράσεων πεδίου για Προστασία, Περίθαλψη και Επανένταξη Θαλασσίων Χελωνών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», Yπο-μέτρο Β: Δράσεις προστασίας, περίθαλψης και επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον ειδών άγριας ζωής. «Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο»

Στα πλαίσια του κύκλου των σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2018 Σεμινάριο σε αίθουσα του Δημαρχείου Κυλλήνης (μεταξύ 11:30 και 14:30, μέγιστη διάρκεια 3 ώρες) ανοιχτό για τους πολίτες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε να ενημερωθεί άμεσα το κοινό και οι προαναφερθέντες ομάδες της Κυλλήνης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης και θα λάβουν σχετικό υλικό.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, καθώς και τον Δήμο Κυλλήνης για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προγράμματος Πελοποννήσου, Γιάννη Χαλκιά στο τηλέφωνο 6932285817.

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων