Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας

04-09-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την επανίδρυση του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», για το έτος 2018-2019, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, στόχος των μεταπτυχιακών σπουδών είναι η παραγωγή και η μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, λειτουργικών εργαλείων και ερευνητικών αποτελεσμάτων στον επιστημονικό χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων φιλοξενίας και του τουρισμού.

Σκοποί του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

-Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας σε συναφείς επιστημονικές περιοχές της διοίκησης επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

-Η παροχή των απαραίτητων υψηλού επιπέδου γνώσεων για την ανάπτυξη εξειδικευμένων επιστημόνων και διοικητικών στελεχών ικανών να στελεχώσουν τις παραγωγικές και διοικητικές λειτουργίες επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

-Η προετοιμασία στελεχών με τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και αξίες, ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στο πρόγραμμα χρονικής διάρκειας τριών εξαμήνων, γίνονται δεκτοί 25 πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, το πτυχίο των οποίων έχει αναγνωρισθεί από τον Διαπανεπιστημιακό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης. Το σύνολο των μαθημάτων που πρέπει να παρακολουθήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ανέρχεται σε δέκα, τα οποία περιλαμβάνουν τις κατωτέρω υποχρεωτικές ενότητες:

-Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων

-Μέθοδοι έρευνας

-Αρχές Διοίκησης στον Τουρισμό

-Χρηματοοικονομική Διοίκηση Υπηρεσιών

-Τουριστικό Μάρκετινγκ

-Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία

Στα μαθήματα επιλογής, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμό, οι ειδικές Μορφές Τουρισμού, η επιχειρηματικότητα και στρατηγική, οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στην Τουριστική Βιομηχανία καθώς και η πολιτισμική και διαπολιτισμική διαχείριση στον τουρισμό.

Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του προγράμματος υπολογίζεται σε 184.800 ευρώ και αναμένεται εκτός απροόπτου να λειτουργήσει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2026-27, οπότε θα αξιολογηθεί η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων