Ταξιδιωτικά tips για τεμπέληδες

31-08-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν ταξιδεύουν σκέφτονται να πακετάρουν τη βαλίτσα τους μία ώρα πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο, σίγουρα κάποια από τα tips που ακολουθούν είναι για εσάς.

Όντως, οι βαρετές παράμετροι του ταξιδιού, όπως είναι η επιλογή των αποσκευών, οι κρατήσεις εισιτηρίων των τοπικών συγκοινωνιακών μέσων και εκδηλώσεων και γενικότερα η οργάνωση, γίνονται παιχνίδι με τα παρακάτω απλά βήματα.

Μην αδειάζετε τη βαλίτσα σας

Τα πράγματα που χρειάζεστε μόνο όταν ταξιδεύετε,  πρέπει να παραμείνουν στη βαλίτσα σας. Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι το μαξιλάρι, ο εφεδρικός φορτιστής του κινητού, ο μετασχηματιστής ρεύματος και το ταξιδιωτικό πιστολάκι μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε χώρο αποθήκευσης και παράλληλα δεν χρειάζεται να πακετάρετε τα ίδια πράγματα για το επόμενο ταξίδι σας.

Αποθηκεύστε τη Λίστα

Η αποθήκευση μιας γενικής λίστας στο τηλέφωνό σας, με όλα όσα συνήθως χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε, μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ειδικότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε επί τόπου μια σταθερή λίστα αποσκευών, εκτός των εποχιακών ειδών όπως είναι τα μαγιό ή τα κασκόλ και τα γάντια, αφού  τα βασικά προϊόντα (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, κ.λπ.) παραμείνουν τα ίδια. Έτσι, με μια ματιά βλέπετε ακριβώς τι χρειάζεται να τοποθετήσετε στη βαλίτσα σας. 

Νεσεσέρ

Φτιάξτε ένα νεσεσέρ ταξιδίου με τις μινιατούρες που προσφέρονται στα ξενοδοχεία και διατηρήστε το γεμάτο, ώστε να έχετε κάθε φορά ένα τέλεια ταξινομημένο κιτ με όλα τα απαίτητα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής.

All Inclusive

Κάποιοι μπορούν θεωρούν τα all-inclusive θέρετρα για "τεμπέληδες", όμως στην πραγματικότητα είναι ο,τι πιο χαλαρωτικό θα μπορούσαν να επιλέξουν οι νωχελικοί ταξιδιώτες.   Εάν η ιδέα να βρεθείτε σε μια παραλία με απεριόριστα φαγητά και ποτά σε απόσταση χεριού σας φαίνεται ελκυστική, τότε σίγουρα θα πρέπει να χαρίσετε στον εαυτό σας all-inclusive διακοπές . Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το πού θα δειπνήσετε ή για το πώς θα οργανώσετε δραστηριότητες μόνοι σας - το θέρετρο θα φροντίσει τα πάντα.

Συχνά ταξίδια στις ΗΠΑ; Βγάλτε online την κάρτα TSA Pre-Check

Εάν ταξιδεύετε συχνά στις Η.Π.Α., σίγουρα γνωρίζετε το σημαντικό χρόνο που χρειάζεται έως ότου περάσετε τους διάφορους ελέγχους στο αεροδρόμιο. Όμως εάν διαθέτετε την ειδική κάρτα TSA Pre-Check μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε ουρές επιβίβασης και αποβίβασης αλλά και διαδικασίες ελέγχου που σε άλλη περίπτωση είναι τουλάχιστον ψυχοφθόρες. Μπορείτε συνεπώς να χαλαρώσετε στην πύλη εκτός ουράς, να φορτίσετε το τηλέφωνό σας ή να στείλετε ηλεκτρονικά μηνύματα τελευταίας στιγμής. Η εν λόγω κάρτα στοιχίζει περίπου 80 δολάρια και διαρκεί για 5 χρόνια.

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία δωματίου

Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για τις υπηρεσία δωματίου,  είναι ότι οι τιμές είναι σχεδόν πάντα ίδιες με εκείνες στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στην πραγματικότητα, το μενού είναι συνήθως το ίδιο. Εάν αισθάνεστε νωχελικά-αν όχι τεμπέλικα-  για να ετοιμαστείτε και να γευματίσετε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μπορείτε να παραγγείλετε φαγητό στο δωμάτιό σας και ίσως δεν θα σας κοστίσει περισσότερο.

Λεωφορεία

Στις περισσότερες πόλεις του κόσμου , τα λεωφορεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσανατολιστεί κανείς σε έναν νέο προορισμό. Η αγορά ενός πάσου ίσως αξίζει τον κόπο, αφού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που δεν θέλετε να περπατήσετε.

Πάσο πόλης

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις προσφέρουν κάποιο είδος κάρτας πόλης για τους επισκέπτες, το οποίο περιλαμβάνει συνήθως εισόδους σε μουσεία, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και είσοδο σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.  Οι κάρτες αυτές, όχι μόνο εξοικονομούν χρήματα, αλλά και χρόνο και σχεδιασμό - δεν θα χρειαστεί να σχεδιάσετε μεμονωμένες αγορές εισιτηρίων μόνοι σας.

Πάρτε τα διπλάσια χρήματα και τα μισά πράγματα

Αγοράστε εμπειρίες, όχι αντικείμενα. Αγόραστε πράγματα στον προορισμό σας: αυτή η ύστατη λύση, όπου θα πρέπει να παραδεχτείτε πως κάποια πράγματα θα τα αγοράσετε στον προορισμό σας, όπως π.χ. ένα καπέλο, μία ομπρέλα ή καινούριο αντηλιακό, σημαίνει φυσικά ότι θα μπείτε σε κόπο και θα ξοδέψετε χρήματα για αντικείμενα εκτός προγράμματος. Όμως το σημαντικό είναι τα έχετε μαζί σας τα βασικά αξεσουάρ για τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού, τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και τον προβλεπόμενο καιρό.  

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»