Διαγωνισμός για τη μελέτη αξιοποίησης του Ξενία ‘Άρτας

24-08-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αρταίων προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΞΕΝΙΑ ΑΡΤΑΣ», με τόπο παροχής την Άρτα.

Εντός του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Άρτας έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» κατά τα τέλη της δεκαετίας 1950 - αρχή της δεκαετίας του 1960. Το ξενοδοχείο μαζί με την γύρω έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Αρταίων και σήμερα ευρίσκεται εκτός λειτουργίας, συνεπώς ο δήμος επιθυμεί την αξιοποίηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου για χρήσεις που θα συμπληρώσουν τις παρεχόμενες εξυπηρετήσεις των δημοτών και παράλληλα θα επιτύχουν την ενδυνάμωση της κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης.

Με τη ζητούμενη μελέτη προβλέπονται:

-Η πλήρης αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη αποκατάστασης, ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του υφισταμένου παλαιού κτιρίου ώστε να καταστεί κατάλληλο για τις προβλεπόμενες από τον Δήμο χρήσεις. Οι εν λόγω χρήσεις θα εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς στόχους, καθώς και την αναψυχή των δημοτών.

-Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος το κτίριο χώρου με τέτοιον τρόπο, ώστε αφ’ ενός μεν να εξυπηρετούνται οι χρήσεις του κτιρίου και αφ’ ετέρου να καταστεί ο υπαίθριος αυτός χώρος ευχάριστος για τους χρήστες του κτιρίου ή τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε 210 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού.

Σημειώνεται ότι ο εκτιμώμενος συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση των ανωτέρω κατηγοριών μελέτης ανέρχεται σε 818.924,93, πλέον ΦΠΑ, ενώ η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίστηκε στις 16.378,50 ευρώ.

Τέλος, η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»