Δήμος Σίφνου: Εκμίσθωση του πρώην κάμπινγκ για χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων

17-06-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Την αξιοποίηση αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του (πρώην camping) στον Πλατύ Γιαλό αποφάσισε ο Δήμος Σίφνου, με την εκμίσθωση και τη χρήση του ως χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σίφνου ενέκρινε την εκμίσθωση 10 στεμμάτων στη θέση «Πλακιά» Πλατύ Γιαλού, στο οποίο στο παρελθόν στεγαζόταν το δημοτικό camping. Το συγκεκριμένο ακίνητο, λόγω της θέσης και των χαρακτηριστικών του, όπως είναι η πανοραμική θέα, η  εύκολη πρόσβαση και η γειτνίαση με την παραλία και τον οικισμό του Πλατύ Γιαλού, είναι από τα πρώτα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποφέρουν έσοδα στο Δήμο.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια η δημιουργία και η εκμετάλλευση χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί μια διαρκώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα, η οποία δημιουργεί και προϋποθέσεις για την προσέλκυση «αθλητικού τουρισμού», επισκεπτών δηλαδή που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με αθλητικές δραστηριότητες.

Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, να οδηγήσει στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, να εξασφαλίσει έσοδα για το Δήμο και να συνδράμει ταυτόχρονα στην τουριστική ανάπτυξη της Σίφνου. Σκοπός της εκμίσθωσης είναι να δημιουργηθούν σε αυτό αθλητικές, βοηθητικές και λοιπές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και  κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών.

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023