Πόσο φόρο πληρώνουν οι τουρίστες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς

13-06-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Μαγιόρκα, η Ίμπιζα, η Μινόρκα, η Φορμεντερα, η Βαρκελώνη, η Ρώμη και το Βερολίνο έχουν τους υψηλότερους τουριστικούς φόρους, στην Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα της μηχανής ταξιδιωτικών αναζητήσεων Liligo.

Για διαμονή μιας εβδομάδας σε πεντάστερο ξενοδοχείο στις Βαλεαρίδες, ο επισκέπτης οφείλει να καταβάλλει 28 ευρώ «οικολογικό φόρο» αμέσως μετά την άφιξη. Στα τριάστερα το ποσό κατεβαίνει στα 14 ευρώ.

Η Μαγιόρκα, η Ίμπιζα, η Φορμεντερα και η Μινόρκα έχουν τουριστικούς φόρους που ξεκινούν από 4 ευρώ το άτομο και ανά βραδιά σε πεντάστερο ξενοδοχείο, 3 ευρώ σε τετράστερο, 2 ευρώ σε 2 αστέρων και 1 ευρώ σε χόστελ, πανσιόν και inn ή κάμπινγκ και καταφύγια.

Για τα ενοικιαζόμενα, η χρέωση είναι 4 ευρώ για σπίτια με 4 κλειδιά, 3 ευρώ για 3 κλειδιά και 2 ευρώ για 2 και 3 κλειδιά. Ο φόρος μειώνεται στο μισό τη χαμηλή σεζόν.

Η Βαρκελώνη χρεώνει 2,25 ευρώ για πεντάστερα, 1,10 ευρώ για τετράστερα και 2 ευρώ για ξενοδοχεία έως 3 αστέρων. Η διαμονή σε διαμέρισμα έχει φόρο 2,25 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση. Η υπόλοιπη Καταλονία έχει αντίστοιχους φόρους (2,25 ευρώ για πεντάστερα, 0,90 σεντ για τετράστερα και 0,45 σεντ για άλλα καταλύματα και τουριστικά εγκαταστάσεις).

Στη Ρώμη, οι τουρίστες χρειάζεται να καταβάλλουν φόρο έως 7 ευρώ τη βραδιά σε πεντάστερο ή 3-5 ευρώ στη Νάπολη, τη Βενετία ή τη Φλωρεντία.

Eξαίρεση αποτελεί το Μιλάνο, με φόρο από 2 έως 5 ευρώ, αλλά με μείωση 50% το καλοκαίρι.

Στη Γερμανία κάθε Περιφέρεια έχει δικό της φόρο. Στο Βερολίνο και την Κολωνία υπάρχει φόρος που υπολογίζεται ποσοστιαία επί του συνολικού κόστους διαμονής στο ξενοδοχείο.

Το Αμβούργο έχει φόρο από 50 σεντ έως 4 ευρώ ανάλογα με το είδος του καταλύματος και το Μόναχο δεν έχει τουριστικό φόρο.

Στην Ολλανδία χρησιμοποιούνται ίδια κριτήρια με το Βερολίνο. Το Άμστερνταμ και η Ουτρέχτη έχουν χρέωση 5% στο κόστος διαμονής. Στο Αϊντχόβεν το ποσοστό αυτό είναι στο 3,5% και στο Ρότερνταμ στο 4,5%.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά