ΤΑΠΑ: Πώς θα διατίθενται τα εισιτήρια από το εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων στην Ακρόπολη

12-05-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) ενημέρωσε τους φορείς των τουριστικών γραφείων και των ξεναγών για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων από το εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων της Ακρόπολης μέχρι την έναρξη του e-ticket.

Ιδού η σχετική επιστολή του ΤΑΠΑ προς την FedHatta, ΓΕΠΟΕΤ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και τον Σύλλογο Ξεναγών Αθήνας, που υπογράφει η πρόεδρος κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου

"Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο διάθεσης, ακύρωσης και ενδεχόμενης αντικατάστασης των εισιτηρίων για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος έκδοσης εισιτηρίων όπως επίσης και να σας περιγράψουμε τη διαδικασία έκδοσης, αντικατάστασης και ακύρωσης των εισιτηρίων καθώς και τα χρονοδιαγράμματα των ανάλογων ενεργειών.

Στις 20 Μαΐου 2018 θα σταματήσει η έκδοση εισιτηρίων από το υπάρχον σύστημα και θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων παλαιού τύπου (μπλοκ) στους επαγγελματίες και στις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών.

Τα εισιτήρια του υπάρχοντος συστήματος θα ακυρώνονται μέχρι τις 20 Μαΐου 2018 από τα συστήματα ελέγχου εγκυρότητας των εισιτηρίων (tourniquet).

Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια του υπάρχοντος συστήματος παρακαλούμε να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 20 Μαΐου 2018, ειδάλλως να προβούν στην αντικατάστασή τους με εισιτήρια παλαιού τύπου (μπλοκ) από τις 21 Μαΐου 2018 και εξής βάση της ισχύουσας διαδικασίας και  οδηγίας που έχει εκδοθεί από το εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων Ακρόπολης με καταληκτική ημερομηνία 30 Ιουνίου 2018. Ο έλεγχος των εισιτηρίων θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζονται η διαφάνεια της διαδικασίας, το έννομο συμφέρον των συμμετεχόντων και τα δημόσια έσοδα. Από τις 21 Μαΐου 2018 και μέχρι  την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας η είσοδος στην Ακρόπολη θα γίνεται από όλους (μεμονωμένους επισκέπτες και γκρουπ) μόνο με παλαιού τύπου εισιτήρια. 

Παρακαλούμε πολύ για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας στον κοινό στόχο της ομαλής μετάβασης στο νέο σύστημα έκδοσης και την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και επισκεπτών, προασπίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των δημοσίων εσόδων". 

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή