Το υπουργείο Τουρισμού ενέκρινε την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης θέρους 2018 των σπουδαστών/σπουδαστριών και καταρτιζομένων των Εκπαιδευτικών Μονάδων του.
Η πρακτική θα έχει ως εξής:
1. Σπουδαστές/Σπουδάστριες Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης: από 2.7.2018 έως 30.9.2018 (90 ημέρες).
2. Καταρτιζόμενοι IEK έως εξής:
-Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Α΄ έτους, των ειδικοτήτων «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας», «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 480 ωρών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 11.6.2018 έως 15.9.2018.
-Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 240 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.4.2018 έως 15.9.2018.
-Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 60 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.5.2018 έως 15.9.2018.
-Οι καταρτιζόμενοι Β΄ έτους ΙΕΚ, της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 90 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 24.5.2018 έως 15.9.2018.
Κατευθύνσεις προς τους Διευθυντές ξενοδοχείων
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση για τους σπουδαστές/στριες ανωτέρων σχολών τουριστικής εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης σχετικά με τα ξενοδοχεία σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι να δοθεί στους ασκούμενους η ευκαιρία για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την ανάληψη ευθυνών. Για το λόγο αυτό, σημειώνει ότι οι Διευθυντές των Ξενοδοχείων και οι υπεύθυνοι των Τμημάτων οφείλουν να παρακολουθούν με ακρίβεια τους ασκούμενους.
Τα Ξενοδοχεία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους ασκούμενους μόνο για την κάλυψη των αναγκών, αλλά να εποπτεύουν τη σωστή εκπαίδευσή τους. Δεν θα πρέπει επίσης να απασχολούνται οι ασκούμενοι σε άσχετες με το αντικείμενό τους δραστηριότητες. Αντίστοιχες κατευθύνσεις δίνονται προς τους Διευθυντές των Ξενοδοχείων ή Εργαστηρίων Ζαχαροπλαστικής και τους υπεύθυνους των Τμημάτων και σε σχέση με την πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ.