Τουρισμός: Στο στόχαστρο απατεώνων οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

18-04-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων εφιστά τη προσοχή στους καταλυματίες, καθώς εμφανίζονται καθημερινά προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Η νέα προειδοποίηση αφορά τη λήψη ταχυδρομικά ή με φαξ επιστολών, που ζητούν από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να συμπληρώσουν μια φόρμα, η οποία χρεώνεται, όπως αναφέρει, με 771€ + ΦΠΑ. 

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία εφιστά στους ιδιοκτήτες να επικοινωνούν με τον Σύλλογό τους πριν κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια.

Απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα 

Υπενθυμίζεται ότι ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Αντώνης Καρατάσος είχε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων στις αρχές Απριλίου για προσπάθειες εξαπάτησης και απόσπασης χρηματικών ποσών από επιτήδειους.

Πώς γίνεται αυτό; Ιδού τι ανέφερε η Ομοσπονδία:

Γίνεται τηλεφωνική κλήση και με το "δόλωμα" ότι έχετε κερδίσει επιδότηση, προσπαθεί να σας πείσει να του στείλετε χρήματα. Συγκεκριμένα: Άνδρας τηλεφωνεί (συνήθως από τον αριθμό 2821031577 ή 6949359989) και συνήθως συστήνεται ως στέλεχος γνωστής τράπεζας ή ως γραφείο επιδοτήσεων κλπ.

Σας ενημερώνει ότι έχετε να λάβετε επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ότι λήγει η προθεσμία και πρέπει να στείλετε χρήματα (συνήθως λέει 2.000€) μέσω Western Union ή με έμβασμα τραπέζης, για να εξασφαλίσετε τη λήψη της χρηματοδότησης.

Για να σας πείσει, αναφέρει ονόματα γνωστών ατόμων του κλάδου, όπως πχ. προέδρους Σωματείων ή άλλους καταλυματίες, ότι τάχα έχουν ενημερωθεί ή έχουν επιδοτηθεί ήδη με τη διαδικασία που σας λέει.Όλα αυτά όμως είναι ψέματα, τονίζει η Ομοσπονδία, και μόνο στόχο έχει να γίνει πιστευτός και να σας πείσει να του στείλετε με κάποιο τρόπο χρήματα.Ενημερώστε αμέσως τον σύλλογό σας, μην δώσετε τα χρήματα και κάνετε αναφορά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, συστήνει η Ομοσπονδία, η οποία έχει κάνει έγγραφες σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές. 

Δείτε μια τέτοια επιστολή...

διαβάστε ακόμα

H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»