Υπουργείο Εργασίας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος και για ξενοδοχειακά ακίνητα στην Αθήνα

13-04-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απευθύνει δύο ξεχωριστές προσκλήσεις: α) προς ιδιώτες και β) προς νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τους ενδιαφερόμενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, στα όρια του Δήμου Αθηναίων. 

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται τρία που στέγαζαν τα ξενοδοχεία ESPERIA, στην οδό Σταδίου, ATHENS INN, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ και AMBASSANDEUR (Παλαιό Εφετείο), στην οδό Σωκράτους.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του οικείου ιδιοκτήτη Φορέα και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 11η Μαΐου 2018.

Οι προσκλήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος «Αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», που υλοποιείται από τον Ιούλιο του 2017 από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Ο α' κύκλος αφορούσε την εγκατάσταση φορέων του Δημοσίου για επιλεγμένες στρατηγικές χρήσεις. Ο νέος β' κύκλος στοχεύει αφενός σε κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελείς φορείς, συνεργασίες νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσεων, πολιτισμού και αφετέρου στην αμιγώς εμπορική αξιοποίηση για στοχευμένα ακίνητα όπως ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων.

Σε αυτή τη φάση, άλλο ένα τμήμα του μεγάλου αποθέματος ακινήτων των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να αποκτήσει νέες χρήσεις μετά από πολυετή αδράνεια.

Δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες με τη λίστα των ακινήτων


διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους