Η Uber αναστέλλει την υπηρεσία UberX στην Ελλάδα

05-04-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σε αναστολή μίας από τις 2 υπηρεσίες της στην Ελλάδα προχωρά από την επόμενη Τρίτη η Uber, εξαιτίας της νέας νομοθετικής ρύθμισης που πέρασε στη Βουλή και θέτει αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας στον κλάδο, "μέχρι να βρούμε κατάλληλη λύση".

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα, με προϋποθέσεις λειτουργίας που έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες διαμοιρασμού, οδήγησαν την εταιρία να αναστείλει τη λειτουργία της στη χώρα μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η Uber, η οποία έχει αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των οδηγών ταξί της Ελλάδας επειδή, όπως εκτιμούν, παίρνει μερίδιο από τη δραστηριότητά τους, αναστέλλει την υπηρεσία uberX στην Αθήνα «μέχρι να βρούμε κατάλληλη λύση». Η εταιρία προσέφερε στην Ελλάδα τις υπηρεσίες UberX (με επαγγελματίες οδηγούς) και UberTAXI (με οδηγούς ταξί).

Επισημαίνει δε ότι θα αξιολογήσει εάν και πώς μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της στην Ελλάδα υπό το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

"Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber", αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, κάθε διαδρομή απαιτείται να ξεκινά και να τελειώσει στο κεντρικό σημείο ή πάρκινγκ του συνεργάτη του στόλου αυτοκινήτων, κάτι που η Uber δεν προβλέπει στη λειτουργία της.

Επιπλέον πρόκειται να δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο για όλες τις πλατφόρμες της οικονομίας διαμοιρασμού και τους χρήστες τους.

Η Uber υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ντάρα Κοσροβσάχι, έχει αναστείλει τη λειτουργία της και σε άλλες πόλεις προκειμένου να συμμορφωθεί με την τοπική νομοθεσία.

Ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ευρώπη το 2011, προκαλώντας αντιδράσεις σε τοπικές αρχές και οδηγούς ταξί χωρών οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι δεν εναρμονίζεται με τους ίδιους κανόνες ασφάλισης, αδειών και ασφάλειας.

Το UberX προσφέρεται στην Αθήνα ως υπηρεσία της Uber από το 2015 και έχει εξυπηρετήσει πάνω από 450.000 ανθρώπους μέσω της εφαρμογής της για κινητά.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ξεσήκωσε αντιδράσεις από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές μέσω της αντίστοιχης τοπικής υπηρεσίας Beat υπέρ των υπηρεσιών του είδους.

Οι οδηγοί της UberX απαιτείται να απασχολούνται από συνεργάτες του στόλου αυτοκινήτων όπως εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων ή τουριστικά γραφεία και τα αυτοκίνητά τους δεν πρέπει να είναι άνω των 7 ετών. 

Το μητρώο θα αφορά αποκλειστικά τις υπηρεσίες ταξί από παρόχους όπως η Uber και το Beat, ενώ οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα έως 22 ετών. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι