Η Booking.com επιβραβεύει τις γυναίκες της τεχνολογίας στην Ευρώπη

09-03-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τους νικητές των πρώτων βραβείων Technology Playmaker ανακοίνωσε η μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com, σε ειδική τελετή γκαλά στο Λονδίνο ενώπιον 300 ηγετικών στελεχών και εκπροσώπων επιχειρήσεων από το χώρο της τεχνολογίας που αναδεικνύουν το ρόλο των γυναικών στην Ευρώπη.

Στην τελετή απονεμήθηκαν 10 βραβεία, εκ των οποίων 8 σε διαφορετικές κατηγορίες, ένα με τον τίλο «εταιρικός νικητής» και ένα «grand prix» για τον Technology Playmaker της χρονιάς για το 2018.

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τις καινοτόμες και φιλόδοξες γυναίκες στην τεχνολογία που αλλάζουν το χώρο των τεχνολογιών στην Ευρώπη και αποτελούν κοινωνικό πρότυπο, ενώ τιμούν και οργανισμούς που επιδεικνύουν τη συστηματική πολιτική τους στην ισότητα ανάμεσα στα 2 φύλα στον εργασιακό χώρο.

Με βραβείο τιμήθηκαν γυναίκες της τεχνολογίας από 11 χώρες της Ευρώπης. Οι νικήτριες έλαβαν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ για κάθε βραβείο και στην κατηγορία Technology Playmaker δόθηκε επιπλέον ποσό 10.000 ευρώ.

Δείτε τους νικητές των βραβείων…

-Επιχειρηματίας της Χρονιάς | Kaidi Ruusalepp, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια του Funderbeam, παγκόσμια χρηματιστηριακή start-up που βασίζεται στο blockchain.

-Ανερχόμενο Αστέρι της Χρονιάς | Kerstyn Comley (μηχανικός και τεχνολόγος εκπαίδευσης) & Suzi Godson (ψυχολόγος, δημοσιογράφος και graphic designer), Ιδρυτές του MeeTwo Education Ltd, μια μοναδική λύση πρώιμης παρέμβασης για το άγχος των εφήβων.

-Κοινωνικό Πρότυπο της Χρονιάς | Anne-Marie Imafidon, Συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Stemettes, μια βραβευμένη πλατφόρμα social media που στοχεύει στην ενθάρρυνση και προώθηση της επόμενης γενιάς νεαρών γυναικών στους κλάδους της τεχνολογίας.

-Καινοτόμος της Χρονιάς | Bethany Koby, Συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Tech Will Save Us, μια τεχνολογική start-up που δημιουργεί εμπειρίες STEM play που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν για την τεχνολογία.

-Καινοτόμος της Χρονιάς στη Βιωσιμότητα | Floortje van Bovene, Ιδρύτρια της Spectral, εταιρεία τεχνολογικής ανάπτυξης και ενσωμάτωσης συστημάτων, με βάση στο Άμστερνταμ, στον τομέα της έξυπνης ενέργειας.

-Ψηφιακός Ηγέτης της Χρονιάς | Kathryn Parsons, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Decoded, τεχνολογική start-up με έδρα το Λονδίνο, η οποία στοχεύει στην αύξηση της ψηφιακής παιδείας. Η Parsons είναι παθιασμένη υποστηρικτής της εισαγωγής της κωδικοποίησης ως μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών.

-Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου | Hadeel Ayoub, Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της BrightSign, μια start-up φορητών τεχνολογιών που παρέχει βοηθητικές τεχνολογίες για άτομα με μη λεκτικές αναπηρίες.

-Επιχειρηματικός Ηγέτης της Χρονιάς | Zoe Cunningham, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Softwire, εταιρία λογισμικού με βάση το Ην. Βασίλειο.

-Εργοδότης της Χρονιάς | Intuit, εταιρεία λογισμικού που έχει επιδείξει τη δέσμευσή της στην ισότητα στο χώρο εργασίας ως αναπόσπαστο μέρος των αξιών και των δραστηριοτήτων της.

- Technology Playmaker της Χρονιάς, grand prix | Hadeel Ayoub, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της BrightSign.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας