Διαγωνισμός για την παραχώρηση του ορεινού θερέτρου 3-5 Πηγάδια

03-01-18 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προκήρυξε διαγωνισμό για  την εξεύρεση  παραχωρησιούχου που θα αναλάβει τη µελέτη, χρηµατοδότηση, και υλοποίηση της αναβάθµισης,  επέκτασης και ανακαίνισης των υποδοµών και εγκαταστάσεων του Ορεινού Θέρετρου 3-5 Πηγάδια, καθώς  και την εκµετάλλευση, συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους.

Στόχος αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων και τεχνογνωσίας για την ανάπλαση του Ορεινού Θέρετρου 3-5 Πηγάδια, σε µια περιοχή-ορόσηµο µικτών χρήσεων µε εθνική σηµασία και διεθνή προβολή και σε πόλο διεθνούς ακτινοβολίας, που θα συνεισφέρει στην ανάδειξη της Νάουσας ως ενός νέου και ελκυστικού προορισµού για όλο το έτος. 

Το ύψος της εκτιµώµενης αξίας της σύµβασης ανέρχεται στο ποσό των 36 εκατ. Ευρώ στο οποίο δεν περιλαµβάνεται ο αναλογών Φ.Π.Α., και θα χρηµατοδοτηθεί αποκλειστικά από τα έσοδα της παραχώρησης. Η συνολική διάρκεια της Σύµβασης Παραχώρησης ορίζεται σε 30 έτη. Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών έχει ορισθεί η 28η Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 μ.μ.

Ειδικότερα, οι στοχευόµενοι τουριστικοί τοµείς, κατά σειρά σπουδαιότητας, είναι οι κάτωθι:

- Χιονοδροµία, 

- Διαµονή,

-Αθλητικός Τουρισµός,

-Τουρισµός Περιπέτειας,

-Φύση & δραστηριότητες και

-Πολιτισµός

Ενδεικτικά για τη Χιονοδρομία προβλέπεται η αξιοποίηση και εκµετάλλευση του χιονοδροµικού κέντρου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται εντός δημοτικού δάσους (άλσους) ιδιοκτησίας του Δήμουσε υψόμετρο 1430-2005μ. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ασφαλτοστρωμένοι. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, πίστες μεγάλης δυσκολίας, καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5-20 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για διεθνείς αγώνες). Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες (1 εναέριος αναβατήρας, 4 συρόμενοι αναβατήρες και 1 baby-lift). Επίσης, διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού προβλέπεται η παροχή υψηλών προδιαγραφών διαµονής στους επισκέπτες του ορεινού θέρετρου και ειδικότερα:

-Η δηµιουργία ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων µε αναβάθµιση και επέκταση (εφόσον είναι δυνατόν) του υφιστάµενου ξενοδοχείου. 

-Η δηµιουργία camping υψηλών προδιαγραφών µε θέσεις για τροχόσπιτα ή και έτοιµα καταλύµατα (π.χ. ξύλινες καµπίνες κ.α.).

- Η αναβάθµιση του καταφυγίου-chalet κορυφής.

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού περιλαµβάνει τη δηµιουργία εγκαταστάσεων για αθλητικές δραστηριότητες, πέραν της χιονοδροµίας, δηλαδή:

-Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου µε ήπιες παρεµβάσεις (π.χ. χλοοτάπητα, φωτισµό) και δηµιουργία νέου γηπέδου ποδοσφαίρου.

-Δηµιουργία ανοιχτών χώρων άθλησης (γήπεδα µπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κτλ.) και άσκησης (π.χ. υπαίθριο fitness center). 

-Δηµιουργία διαδροµών για cross country / trail run τρέξιµο (διάνοιξη, σήµανση, σηµεία άσκησης, κτλ.). 

-Δηµιουργία ανοιχτής πισίνας σχετικά µεγάλων διαστάσεων (π.χ. µήκους 15-20 µέτρων) και ανοιχτής / κλειστής πισίνα και fitness center στο ξενοδοχείο. 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή