Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Δια βίου εκπαίδευση στον τουρισμό

07-11-17 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

To Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σχεδιάζει την ίδρυση ενός Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στον Τουρισμό σε συνεργασία με ελληνικούς και γερμανικούς φορείς.

Το κέντρο θα ξεκινήσει το 2018, προσφέροντας καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης βασισμένα στο μοντέλο της Διττής Εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, σε 3 ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων «Μάγειρας/Μαγείρισσα», «Ξενοδοχειακός/ή υπάλληλος» και «Ειδικός/ή εστιατορίου» σε συνδυασμό με μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης θα έχει συνολική διάρκεια 3 έτη για όλες τις ειδικότητες και θα περιλαμβάνει 4μηνη θεωρητική εκπαίδευση και 5 έως 7μηνη πρακτική εξάσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες και είναι σχεδιασμένο πάνω στο ήδη επιτυχημένο γερμανικό πιλοτικό έργο για την εκπαίδευση σε επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με επιτυχία στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις , οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο το οποίο αναγνωρίζεται από τον επιχειρηματικό κλάδο τόσο στην Ελλάδα όσο και την Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κόστος των διδάκτρων του κέντρου θα καλύπτεται σε ποσοστό 80% -90% από τις απολαβές του εκπαιδευόμενου κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης σε ξενοδοχειακές μονάδες.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα