Τουρισμός: Ολοκλήρωση προγράμματος κατάρτισης στα γερμανικά πρότυπα

21-10-17 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τη Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 14:30 – 18:00 στην Αίγλη Ζαπείου θα γίνει η ημερίδα ολοκλήρωσης του έργου MENDI (Mentoring Dual International) για την εισαγωγή διττών επαγγελμάτων στον τουριστικό τομέα, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με ελληνικούς και γερμανικούς φορείς, επιχειρήσεις και κοινωνικούς εταίρους και σχετίζεται άμεσα με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2016 με σκοπό να παρουσιαστούν με πρωτότυπη μορφή οι δυνατότητες απασχόλησης των νέων στον Τουρισμό μετά την ολοκλήρωση μιας κατάρτισης και εκπαίδευσης η οποία να προσανατολίζεται στις ανάγκες της αγοράς. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η διαρκής εισαγωγή βασικών στοιχείων του διττού συστήματος στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των πιστοποιητικών των εκπαιδευτικών ξενοδοχείων του έργου.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο κύριος Jens Plötner, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο κύριος Hannes Barske εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες εκπρόσωποι του OAEΔ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Akademie των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων, των καθηγητών και των σπουδαστών που συμμετείχαν στο έργο.

Το πρόγραμμα MENDI

Με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και σε στενή συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος, την TUI – θυγατρική της Robinson Club, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Όσναμπρουκ,  την  DEKRA Akademie GmbH οργανώθηκαν στην Αθήνα και στο Ηράκλειο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα.

To όλο εγχείρημα επρόκειτο να ολοκληρωθεί με την ίδρυση μιας επαγγελματικής σχολής, η οποία θα προσφέρει μακροπρόθεσμα μια ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση και μετεκπαίδευση, η οποία θα διανοίγει νέους επαγγελματικούς δρόμους στους απασχολούμενους.

Σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα διασφαλίζεται η αναγνώριση των αποκτηθέντων τίτλων σπουδών και στη Γερμανία.

To πρόγραμμα της ημερίδας...

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός