Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Διαγωνισμός για τη φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού

17-07-17 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αγορές του εξωτερικού (fam trips)».

Κριτήριο αξιολόγησης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη της εν λόγω ανάθεσης συνολικά ανέρχεται στο ποσό των  15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Συγκεκριμένα Θα σχεδιαστούν δύο ταξίδια εξοικείωσης/φιλοξενίας (fam trip) που θα απευθύνονται:

Α) Σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες του τουρισμού - διαμορφωτές γνώμης της Ισπανικής τουριστικής αγοράς για προβολή θεματικών αξόνων τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Β) Σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες του τουρισμού - διαμορφωτές γνώμης της Ισραηλινής και Γαλλικής τουριστικής αγοράς για προβολή του θεματικού άξονα «τουρισμός πόλεως-city break».

Στο πλαίσιο των ενεργειών θα οργανωθoύν τα δύο ταξίδια εξοικείωσης/φιλοξενίας (fam trip) με αριθμό συμμετεχόντων από 6 έως 9 άτομα ανά fam trip, (κατ΄ελάχιστη παραμονή τριών διανυκτερεύσεων), κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν ταξιδιωτικές εμπειρίες σε ξένους δημοσιογράφους, εκπροσώπους εξειδικευμένων online/offline ΜΜΕ ταξιδιωτικού χαρακτήρα και tour operators ή/και άλλες επιχειρήσεις που διακινούν τους τουρίστες (τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, γραφεία οργάνωσης συνεδρίων, εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία, διοργανωτές ταξιδιών κινήτρων, εκπροσώπους μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, κ.α.).

Οι εμπειρίες που θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι θα περιλαμβάνονται στο αναλυτικό δρομολόγιο της εμπειρίας και φιλοξενίας και θα συμφωνηθούν με τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας με στόχο να ικανοποιούνται οι ανάγκες προβολής.

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν μία ολιγοήμερη παραμονή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας, θα περιλαμβάνει, πέρα από την περιήγηση στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας, πραγματοποίηση συναντήσεων με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργάνωση παρουσίασης της πολιτισμικής και γαστρονομικής, παράδοσης της περιοχής.

Τα δύο ταξίδια εξοικείωσης/φιλοξενίας (fam trip) θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως 30.11.2017.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταθέσουν την προσφορά τους σε σφραγισμένο φάκελο αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά ή μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών (courier), με την προϋπόθεση ότι θα περιέλθει και θα πρωτοκολληθεί με δική τους ευθύνη μέχρι τη Παρασκευή  21 Ιουλίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Τμήμα Προμηθειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλίσσης Όλγας 198, Τ.Κ.: 54008, Θεσ/νίκη, οπότε θα πραγματοποιηθεί αποσφράγιση των προσφορών δημόσια, παρουσία των συμμετεχόντων, εφόσον το επιθυμούν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο