Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, διοργανώνει στις 27 & 28 Μαρτίου το 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ σε συνεργασία με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια με συμμετοχή υψηλού επιπέδου ομιλητών για θέματα Εκπαίδευσης στον Τουρισμό και την Εστίαση.
Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ (Σ.Τ.Π.), αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Τουρισμό στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού, ώστε να επιτευχθεί έτσι και η συνολική βελτίωση του Τουριστικού Προιόντος του τόπου μας. Η πρώτη ημέρα του ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ είναι αφιερωμένη στην διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων μορφών τουρισμού, των ανθρώπων που τις υποστηρίζουν και της τοπικής οικονομίας. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων βιωματικές εισηγήσεις για το Marketing και τις Δημόσες Σχέσεις στον Τουρισμό, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης, τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου Τουρισμού ως αναπτυξιακό μοχλό της οικονομίας.
Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στην γαστρονομία σαν κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προιόντος της περιοχής μας, με ειδική παρουσίαση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου με τα ιδιαίτερα παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις του τόπου μας και η προσέλκυση ποιοτικού Τουρισμού καθώς η Γαστρονομία κάθε περιοχής είναι το κυριότερο στοιχείο του Τουριστικού Προϊόντος της.
Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Μεταξύ των πολλών υποστηρικτών της Διημερίδας είναι η Hellenic Seaways, η start-up εταιρεία e-survey και όλα τα Ξενοδοχεία του Πόρου.
Για τους επισκέπτες που θα έρθουν από τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού για να παρακολουθήσουν τη Διημερίδα, η HSW προσφέρει ειδικές τιμές με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας εγγραφής e-survey: https://www.esurvey.gr/answer/234
ενώ και τα Ξενοδοχεία του Πόρου, έχουν ετοιμάσει ειδικές τιμές. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 6970801255 ή με το email: eesporou@gmail.com
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
16.30-17.00 Προσέλευση – Εγγραφές
17.00-17.20 Χαιρετισμοί
17.20-17.50 Η εμπειρία του Σχολείου Τουρισμού
17.50-18.20 Destination Marketing από την Περιφέρεια Αττικής
18.20-18.40 Ο Θαλάσσιος Τουρισμός ως αναπτυξιακός μοχλός
18.40-18.50 Διάλλειμα
18.50-19.10 Τουρισμός & Τοπικές Οικονομίες
19.10-19.30 Marketing & Δημόσιες Σχέσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις
19.30-19.50 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τουρισμό
19.50-20.20 Γαστρονομία & Τουρισμός
20.20-20.30 Συζήτηση με το κοινό
ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
09.30-10.00 Προσέλευση – Εγγραφές
10.00-10.20 Η αξία της διαρκούς εκπαίδευσης σε Τουρισμό και Εστίαση
10.20-10.40 Η εμπειρία μιας Μαγείρισας – Μαθήματα Μαγειρικής Cooking Lessons
10.40-11.00 Παράδοση και Νέες τάσεις στη Ζαχαροπλαστική
11.00-11.30 Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην εστίαση
11.30-11.40 Διάλλειμα
11.40-12.10 Στρογγυλή Τράπεζα: Η τοπική παραγωγή Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων
12.10-12.40 Οι ξεχασμένες Γεύσεις του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής
12.40-13.00 Παρουσίαση του Τοπικού Πρωινού Πόρου
13.00-13.20 Συζήτηση με το κοινό
13.20-14.00 Παράθεση Δεξίωσης με τα εδέσματα του Τοπικού Πρωινού Πόρου