Global Blue -Αlipay: Επιστροφές ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο στους Κινέζους ταξιδιώτες

13-02-17 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σήμερα η Global Blue ανακοίνωσε την επιτυχή υλοποίηση μιας υπηρεσίας επιστροφής χρημάτων σε πραγματικό χρόνο, μέσω της Alipay, της κορυφαίας ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών, η οποία ελέγχεται από τον Όμιλο Εταιρειών Ant Financial Services Group, επιτρέποντας  στους παγκόσμιους αγοραστές, την διεκδίκηση επιστροφής ΦΠΑ απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Μια νέα και πολύτιμη επιλογή επιστροφής χρημάτων για τους κινέζους ταξιδιώτες 

Οι κινέζοι ταξιδιώτες αποτελούν την πρώτη, σε κατάταξη, ομάδα παγκόσμιων αγοραστών στην Ευρώπη και επιδεικνύουν ισχυρή προτίμηση για τη διεκδίκηση επιστροφών ΦΠΑ στο αεροδρόμιο, με ποσοστό άνω του 70% να επιλέγει σήμερα μια πληρωμή σε μετρητά ή μέσω πιστωτικής κάρτας, στα σημεία επιστροφής ΦΠΑ στο αεροδρόμιο. Η Global Blue και η Alipay συνεργάζονται από το 2014 σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, παρέχοντας επιστροφές φόρου σε λογαριασμούς Alipay κινέζων ταξιδιωτών εντός 5-10 εργάσιμων ημερών μετά την επικύρωση των αποδείξεων τους, με τη μόνη διαφορά  αυτή είναι η πρώτη φορά που θα προσφέρει ψηφιακές επιστροφές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Η εν λόγω καινοτόμα εναλλακτική επιλογή επιστροφής χρημάτων η οποία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε συνεργαζόμενους εμπόρους της Global Blue, προσφέρει στους κινέζους πελάτες τους μεγαλύτερη ευελιξία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να λάβουν την επιστροφή τους απ' ευθείας στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην Alipay. Επιπροσθέτως, η νέα αυτή υπηρεσία βελτιώνει επίσης την εμπειρία τους εντός του αεροδρομίου και τους παρέχει επιβεβαίωση των ψηφιακών πληρωμών τους σε πραγματικό χρόνο.

Μια απλή και άμεση διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους και την συμπλήρωση της απόδειξης Global Blue, οι κινέζοι αγοραστές που επιλέγουν την παραλαβή των επιστροφών τους μέσω της Alipay, μπορούν πλέον να ολοκληρώσουν την συναλλαγή στα ταμεία επιστροφών χρημάτων της Global Blue στο αεροδρόμιο. 

Σε αυτό το στάδιο, ένας κινέζος ταξιδιώτης χρειάζεται απλά να παρουσιάσει στον υπάλληλο έναν κωδικό QR ο οποίος παράγεται από την εφαρμογή Alipay στο smartphone τους. Ο υπάλληλος σαρώνει τον κωδικό, επιβεβαιώνει το ποσό της επιστροφής και εγκρίνει την πληρωμή στο λογαριασμό του πελάτη στην Alipay. Ο αγοραστής, στη συνέχεια, λαμβάνει μια ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο από την Alipay, η οποία επιβεβαιώνει την επιτυχή κατάθεση της επιστροφής στον λογαριασμό του στην Alipay.

Ο Tomas Mostany, Global Blue, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Product TFS, σχολίασε: “Η Global Blue είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών επιστροφής ΦΠΑ στους παγκόσμιους αγοραστές και αυτή η νέα υπηρεσία θα δώσει ακόμη περισσότερες επιλογές στους κινέζους παγκόσμιους αγοραστές. Με περισσότερους από 450 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, η Alipay αποτελεί ένα όλο και πιο σημαντικό κανάλι πληρωμών εκτός Κίνας και είμαστε βέβαιοι ότι η υπηρεσία θα αποδειχθεί δημοφιλής στους κινέζους αγοραστές, των οποίων η χρήση smartphones, όταν ψωνίζουν στο εξωτερικό, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Είχαμε μια ισχυρή συνεργασία με την Alipay και ανυπομονώ να συνεργαστούμε σε νέες καινοτομίες οι οποίες θα εξυπηρετούν καλύτερα τους κινέζους παγκόσμιους αγοραστές και θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά.”  

Η νέα υπηρεσία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε τρία σημεία επιστροφής ΦΠΑ της Global Blue στα αεροδρόμια της Malpensa του Μιλάνου, του Μονάχου και του Ελσίνκι κατά την περίοδο πριν το κινεζικό νέο έτος, η οποία αποτελεί μια σημαντική περίοδο αγορών για τους Κινέζους παγκόσμιους αγοραστές. Κατά τους προσεχείς μήνες, η υπηρεσία θα εισαχθεί σε ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστροφής ΦΠΑ της Global Blue, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία για τους Κινέζους επισκέπτες σε όλη την περιοχή.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα