Τουρισμός 2024: 8 στους 10 Αμερικανούς επιλέγουν τα ταξίδια ως δαπάνη προτεραιότητας

12-02-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 84% των Αμερικανών καταναλωτών δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού το 2024 και μόλις το 5% δεν θεωρούν σημαντικό το να προβλέψουν για τις ταξιδιωτικές δαπάνες τους.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρίας eDreams ODIGEO και της OnePoll.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι νεαρότερης ηλικίας Αμερικανοί τείνουν περισσότερο από τις μεγαλύτερες ηλικίες να λαμβάνουν αποφάσεις για το πώς και που θα ταξιδέψουν βάσει της ψηφιακής συνδεσιμότητας ή της κοινωνικής συμπερίληψης.

Η υγεία και η ασφάλεια είναι οι απόλυτες προτεραιότητες των Αμερικανών, όπως δήλωσαν οι μισοί ερωτηθέντες όλων των ηλικιακών βαθμίδων. Η τάση αυτή είναι πιο ενισχυμένη στις ηλικίες άνω των 55 ετών, με το 63% εξ αυτών να αξιολογούν σημαντικότερη την ασφάλεια και το 69% το κόστος ταξιδιού.

Το 42% δίνει προτεραιότητα στο κόστος των διακοπών με το 64% των Baby Boomers να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό και τις μικρότερες ηλικίες νοιάζονται λιγότερο. Ειδικότερα, το 32% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 34 ετών δίνουν προτεραιότητα στο κόστος ως παράγοντα επιλογής διακοπών.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 27% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24 αξιολογούν τα brand και τους προορισμούς που προσφέρουν εμπειρίες κοινωνικής συμπερίληψης ως κορυφαίους παράγοντες επιλογής διακοπών, έναντι μόλις 17% των ταξιδιωτών άνω των 65. Στις ΗΠΑ, το 29% των Baby Boomers δίνει προτεραιότητα σε αυτόν τον παράγοντα στα ταξίδια, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 44% για τους Millennials και Gen Z.

Το 35% των Gen Z δίνουν σημασία στην ψηφιακή συνδεσιμότητα για επικοινωνία και εργασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ως απόλυτη προτεραιότητα στα ταξίδια, έναντι 7% των άνω των 65 ετών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Δύο προσφορές για ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στη Θέρμη Λέσβου
Δήμος Τήλου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ελληνοαυστριακή συνάντηση σε λαϊκούς χορούς στην Κρήτη
Ταξίδι εξοικείωσης διαμορφωτών γνώμης από τη Ρουμανία στη Λέσβο
Τουρισμός | Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση
Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία
Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money
LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso