Τουρισμός: Αυτές είναι οι 5 τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια εμπειριών και τα tour το 2024

12-02-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Φρέσκιες εμπειρίες σε υποτιμημένους και εναλλακτικούς προορισμούς αναζητούν οι ταξιδιώτες το 2024, με την Ευρώπη να εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αποσπά ζήτηση-ρεκόρ από ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια εμπειριών.

Σύμφωνα με έρευνα τάσεων της εταιρίας κάρτας περιηγήσεων Go City, προορισμοί όπως το Παρίσι –λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων- και το Λονδίνο εκτόξευσαν τη ζήτηση για ταξίδια το 2023, αλλά και κρυμμένοι θησαυροί όπως το Γκέτεμποργκ, η Μαδρίτη και η Ρώμη.

Βάσει των στοιχείων πελατών της Go City σε 30 πόλεις από όλο τον κόσμο, οι πέντε κορυφαίες τάσεις που αποκαλύπτονται για το 2024 είναι οι ακόλουθες...

1. Επιθυμία για αυθεντικές τοπικές εμπειρίες | Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη διάθεση για αυθεντικές εμπειρίες, η Go City συνεργάστηκε με τοπικούς παρόχους υπηρεσιών προκειμένου να προσφέρει καθηλωτικές ξεναγήσεις και να οδηγήσει τους ταξιδιώτες πέρα ​​από τα συνηθισμένα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος, αποκαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς και προσφέροντας προσωπικές πολιτιστικές συναντήσεις. Από την απόλαυση μιας βαρκάδας και τη δοκιμή τοπικών σνακ στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak κοντά στην Μπανγκόκ έως την περιήγηση με τα πόδια σε ιστορικά αξιοθέατα της Σεούλ – οι ταξιδιώτες αναζητούν καθηλωτικές εμπειρίες.

2. Ένα ταξίδι στη γαστρονομία | Το φαγητό γίνεται όλο και περισσότερο κεντρικός πυλώνας εξερεύνησης, τον οποίο οι ταξιδιώτες αναζητούν σε αυθεντικές γεύσεις και σε πρακτικές γαστρονομικές δραστηριότητες. Μερικές από τις δημοφιλείς γαστρονομικές δραστηριότητες των πελατών του Go City περιλαμβάνουν τα μαθήματα μαγειρικής στην Ταϊλάνδη και food tour με τον Michelin Guide στη Μπανγκόκ.

3. Έμπνευση μέσω των social media | Οι millennials όσο και οι Gen Z βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το TikTok για να αντλούν ταξιδιωτική έμπνευση και συχνά το Instagram αποτελεί βασικό κίνητρο για επίσκεψη σε αξιοθέατα, όπως θεματικά πάρκα ή μουσεία.

4. Διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας στους προορισμούς | Οι ευέλικτες πολιτικές εργασίας οδηγούν μια νέα ταξιδιωτική τάση: τις παρατεταμένες διακοπές! Οι ταξιδιώτες επιλέγουν όλο και περισσότερο να παρατείνουν τις διακοπές τους για να μεγιστοποιήσουν την αξία των δαπανών τους διευρύνοντας τη διαμονή τους στους προορισμούς.

Η Go City έχει καταγράψει αυτή την τάση, σημειώνοντας μια άνοδο στις πωλήσεις All-Inclusive με εκτεταμένη διάρκεια σε επιλεγμένους κορυφαίους προορισμούς.

5. Η Ασία αναδεικνύεται σε «καυτό» ταξιδιωτικό προορισμό | Οι ταξιδιώτες αιχμαλωτίζονται όλο και περισσότερο από την ποικιλομορφία πολιτισμών της περιοχής και τις δελεαστικές γαστρονομικές εμπειρίες, ενώ βρίσκουν value for money σε αυτά τα ταξίδια.

Το 2023, η Σιγκαπούρη ήταν ο πιο καυτός προορισμός APAC για τους πελάτες της Go City, σημειώνοντας διπλάσιους επισκέπτες, τόσο από μακρινές περιοχές (Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ) όσο και από κοντινές (Αυστραλία).

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Αθήνας | +16,5% η επιβατική κίνηση το 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024
Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες
To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY
Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»
Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα
ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση
Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό
Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού
Tουρισμός | Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας