Digital Nomads: Αυτές οι τρεις Ελληνικές πόλεις είναι στις χειρότερες της Ευρώπης για εργασία εξ αποστάσεως

18-01-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Στην εποχή της τηλεργασίας, η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώνει ακόμα τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να προσελκύσει digital nomads, ανθρώπους από όλο τον κόσμο που εργάζονται εξ αποστάσεως από οποιοδήποτε προορισμό επιθυμούν.

Σύμφωνα με ανάλυση του βρετανού παρόχου τεχνολογίας Brother UK, η οποία ανέδειξε τις 10 καλύτερες και 10 χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για εργασία εξ αποστάσεως, η Αθήνα είναι η χειρότερη. Συνολικά τρεις Ελληνικές πόλεις ανήκουν στις 10 χειρότερες στην Ευρώπη για τους digital nomads και καμία στις 10 καλύτερες.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναλύθηκαν παράγοντες όπως η ταχύτητα του Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρισμού, το επίπεδο ασφάλειας σε κάθε χώρα και το συνολικό κόστος ζωής σε αυτήν.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η Αθήνα, παρά τον γνωστό ιστορικό πλούτο της και την πολιτιστική της σημασία, συγκέντρωσε σκορ 50.34 από 100. Είναι από τις κορυφαίες 15 Ευρωπαϊκές πόλεις με τη χαμηλότερη βαθμολογία του Δείκτη Ασφάλειας, με σκορ 53, 20% χαμηλότερο από το Λουξεμβούργο που έχει την υψηλότερη βαθμολογία.

Ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής έδειξε 128.6 στην Αθήνα, ο Δείκτης Υγειονομικής Περίθαλψης 57.5 και ο Δείκτης Χαράς 5.93.

Στην κατάταξη με τις 10 χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για εργασία εξ αποστάσεως ακολουθεί, στη δεύτερη θέση, η Θεσσαλονίκη, με σκορ 50.87. Η τοπική συγκοινωνία είναι σχετικά φθηνή και το εισιτήριο μονής διαδρομής κοστίζει 86 πένες. Ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής συγκέντρωσε βαθμολογία 128.6 ενώ ο Δείκτης Ασφάλειας μόλις 53.

Επιπλέον, ως τέταρτη χειρότερη επιλογή προορισμού στην Ευρώπη για εργασία εξ αποστάσεως αναδείχθηκε η Πάτρα με σκορ 52.33.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης των χειρότερων πόλεων εντοπίζεται το Βελιγράδι, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με τη Λεμεσό στην πέμπτη θέση, το Novi Sad της Σερβίας, τη Λάρνακα, το Σαράγιεβο, το Παρίσι και τη Λυών.

Στον αντίποδα, οι 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι το Λουξεμβούργο, το Olomouc της Τσεχίας, το Ρότερνταμ, το Aalborg της Δανίας, το Ρέικιαβικ, η Ουτρέχτη, το Arhus της Δανίας, το Eindhoven της Ολλανδίας, το Plzen της Τσεχίας και η Οράντεα της Ρουμανίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα
Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας
Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη
Παρουσίαση ενδυμασιών της συλλογής «Δόρα Στράτου» στον ιστορικό τόπο της Πλάκας