Skyscanner: Πιο περιπετειώδεις το 2024 οι Βρετανοί ταξιδιώτες – Δεν τους νοιάζει ο προορισμός αλλά το value for money

10-01-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 83% των Βρετανών επιθυμούν να εξερευνήσουν νέους προορισμούς το 2024 αποφεύγοντας μέρη στα οποία έχουν κάνει διακοπές παλαιότερα, σύμφωνα με έρευνα της Skyscanner σε δείγμα 2.000 ατόμων.

Το 30% θεωρεί ωστόσο ότι την κράτηση ταξιδιού κουραστική διαδικασία, με πάνω από έναν στους τρεις να πασχίζει να εντοπίσει προορισμό. Η αναποφασιστικότητα αυτή σε συνδυασμό με την επιθυμία να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσφορά ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ταξίδια σε ανεξερεύνητους προορισμούς, έχει οδηγήσει τους Βρετανούς σε νέα μονοπάτια στην επιλογή διακοπών.

Η Skyscanner καταγράφει αύξηση 73% στους πελάτες της που χρησιμοποιούν την επιλογή «Παντού» στις αναζητήσεις διακοπών, ενδεικτικό της διάθεσής τους να επισκεφθούν οποιοδήποτε προορισμό στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού διακοπών.

Για να ανταποκριθεί στην τάση αυτή, η Skyscanner λάνσαρε την «Everywhere Agency», η οποία συνδέει τους ταξιδιώτες με μια ομάδα πέντε ταξιδιωτών που έχουν σπάσει τα ρεκόρ ταξιδιών έχοντας επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου, και οι οποίοι δίνουν οδηγίες σε όσους αναζητούν value for money και εναλλακτικές επιλογές για τις διακοπές τους.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση για μια ιδιωτική επικοινωνία μέσω βίντεο με κάποιον Everywhere Agent αλλά και να ξεφυλίσσουν τον οδηγό «Everywhere Guide» προκειμένου να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστούς και πιο οικονομικούς προορισμούς που ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού