BCD Travel: Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο τιμών στα ταξίδια το 2024 – Γιατί οι ξενοδόχοι δεν δίνουν πλέον έμφαση στις πληρότητες

04-12-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Ήπια πτώση των τιμών αεροπορικών εισιτηρίων αλλά αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων, προβλέπει η εταιρία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικών ταξιδιών, BCD Travel, για το 2024.

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση της BCD Travel, «Travel Market Report», οι μέσες τιμές στις αερομεταφορές αναμένεται να μειωθούν κατά 0,8% σε παγκόσμια κλίμακα το 2024, με τις πτήσεις εσωτερικού να εμφανίζουν μείωση 0,9% και τις διεθνείς 0,5%. 

Η μείωση στους παγκόσμιους ναύλους business class, έναντι των οικονομικών εισιτηρίων, θα είναι μεγαλύτερη, της τάξης του -1,2%.

Στην Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τον Νοτιοδυτικό Ειρηνικό, οι ναύλοι αναμένεται να μειωθούν περισσότερο από 2%, ενώ υψηλότερες μέσες τιμές πτήσεων αναμένεται να διαμορφωθούν στην Αφρική και τη Β. Αμερική, με την αύξηση στις δύο αυτές αγορές να εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το 1%.

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της μέσης τιμής διαμονής στα ξενοδοχεία κατά 6,8%, καθώς, ακόμη και αν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης της ανάκαμψης, η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά σε πολλές αγορές. 

Παρότι πολυάριθμα ξενοδοχειακά πρότζεκτ βρίσκονται σε εξέλιξη ανεβάζοντας τον αριθμό των ξενοδοχειακών δωματίων, θα μεσολαβήσει καιρός ώστε αυτά να κάνουν τη διαφορά στην αγορά. Επιπλέον, οι εξελίξεις θα ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την αγορά. 

Οι ανησυχίες των ξενοδόχων σχετικά με τις πληρότητες, έχουν μετατραπεί σε μεγαλύτερη έμφαση στη μέση ημερήσια τιμή και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο. Αντί να προσπαθούν να γεμίσουν όλα τα δωμάτιά τους, οι ξενοδόχοι προτίθενται να δεχθούν χαμηλότερες πληρότητες και να περιορίσουν τη διαθεσιμότητα προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν υψότερες τιμές. 

Δεδομένου του υψηλού πληθωρισμού σε πολλές χώρες, η προσαρμογή αυτή των έχει προσφέρει οφέλη στη μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς, η αξιοποίηση λιγότερων δωματίων, για παράδειγμα, οδηγεί σε μειωμένο κόστος καθαριότητας.

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια
Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας
ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα
AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών
«Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα
Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών
Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες
Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας
DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια