Tripadvisor | 8 στους 10 ταξιδιώτες ετοιμάζονται για διακοπές το θερινό τρίμηνο

09-05-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 78% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη πρόκειται να ταξιδέψουν το ερχόμενο τρίμηνο για λόγους αναψυχής, όπως προκύπτει από τον Δείκτη Εποχιακών Ταξιδιών της Tripadvisor.

Τα κυριότερα συμπεράσματα που αποκαλύπτει ο δείκτης είναι τα ακόλουθα...

-Οι περισσότεροι ταξιδιώτες σχεδιάζουν ταξίδια μέσα στο καλοκαίρι | Πάνω από τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα (78%) σχεδιάζουν ταξίδια αναψυχής για την περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος 2023. Το 95% εξ αυτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν το ίδιο (42%) ή περισσότερο (53%) σε σχέση με το 2022. Η Σιγκαπούρη ήταν η αγορά με την πιο ενεργή κοινότητα ταξιδιωτών, με το 84% να δηλώνει ότι σχεδιάζει ταξίδια κατά την παραπάνω περίοδο, ενώ μόλις τα δύο τρίτα των Ιαπώνων ταξιδιωτών θα κάνουν ταξίδια αναψυχής.

Ειδικότερα, ανά αγορά, η έρευνα έδειξε ότι κατά τη σεζόν του 2023 σκοπεύει να ταξιδέψει για αναψυχή το 82% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, το 81% των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο, το 66% των Αυστραλών, το 65% των Ιαπώνων και το 84% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη.

Περισσότερο από πέρυσι σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτή τη σεζόν το 55% των Αμερικανών, το 42% των Βρετανών και το 43% των Αυστραλών, ενώ ένα έως δύο ταξίδια σκοπεύει να κάνει το 62% των Αμερικανών, το 79% των Βρετανών και το 87% των Αυστραλών.

-Οι περισσότεροι θα δαπανήσουν περισσότερα σε σχέση με το 2022 | Το 55% θα δαπανήσει περισσότερα στα ταξίδια του τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ περί το ένα τρίτο (37%) θα δαπανήσει το ίδιο ποσό χρημάτων και μόλις το 7% θα δαπανήσει λιγότερα.

Μόνο 2 στους 5 ταξιδιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα (41%) δήλωσαν ότι οι μακροοικονομικοί παράγοντες θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, με το 65% να αναφέρει ως αίτιο το υψηλότερο κόστος διαβίωσης λόγω πληθωρισμού. Σχεδόν τα δύο πέμπτα (41%) θα ταξιδέψουν για συντομότερα χρονικά διαστήματα και το ένα τρίτο (31%) θα κάνει λιγότερα ταξίδια.

-Τα city break παραμένουν δημοφιλή | Ενώ οι προορισμοί παραλίας πρωταγωνιστούν στη λίστα των κορυφαίων προορισμών ταξιδιών αναψυχής, οι μεγάλες μητροπόλεις θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην ταξιδιωτική ζήτηση την περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος. Σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεων της Tripadvisor, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ρώμη είναι οι τρεις κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για ταξίδια μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο. Ακόμη και στην Αυστραλία, όπου οι ταξιδιώτες παραδοσιακά αναζητούν ηλιόλουστους προορισμούς το χειμώνα στην ΝΑ Ασία, το Λονδίνο θα είναι ο προορισμός με την κορυφαία ζήτηση, με το Παρίσι να βρίσκεται στην τρίτη θέση και τη Ρώμη στην έβδομη.

-Οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας θέλουν να ταξιδέψουν περισσότερο αυτή τη σεζόν | Οι Millennials φαίνονται πρόθυμοι να επανέλθουν πλήρως στα ταξίδια, με τον Δείκτη της Tripadvisor να αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες αυτοί είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν αυτή τη σεζόν, σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, οι νεαρότερες ηλικίες (Gen Z και millennials) είναι επίσης πιο πιθανό να αλλάξουν τα ταξιδιωτά τους σχέδια λόγω μακροοικονομικών παραγόντων, από ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας (49% έναντι 31% κατά μέσο όρο).

-Όσοι σχεδιάζουν τις διακοπές τους για το 2023 αναζητούν νέες εμπειρίες | Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) έχουν κάνει κράτηση ή σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση για ταξίδι δραστηριοτήτων, αναδεικνύοντας την τάση για περισσότερα στοιχεία εμπειριών στα ταξίδια. Περί τα τρίτα τέταρτα εξ αυτών θα κάνουν κράτηση για δραστηριότητες πριν από την έναρξη του ταξιδιού, με το ένα πέμπτο (20%) να κάνει κράτηση τέσσερις ή περισσότερες εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Οι ταξιδιώτες Gen Z και Millennial είναι πιο πιθανό να κάνουν εκ των προτέρων κράτηση εμπειριών και δραστηριοτήτων από μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες (68% έναντι 41% κατά μέσο όρο).

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο