Κωνστάντζα Σμπώκου: Η Ελλάδα δεν είναι πια φθηνός τουριστικός προορισμός | Γ. Παράσχης: Θετικά μηνύματα για την Αθήνα το 2023

28-04-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι κρατήσεις για την Αθήνα είναι κατά 50% πιο αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και κατά 3.5% πιο πάνω από το 2019, χρονιά ορόσημο, τόνισε ο CEO στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιάννης Παράσχης, μιλώντας σε συζήτηση για τον τουρισμό στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Αθήνα καθώς υπάρχει αύξηση του μέσου όρου παραμονής επισκεπτών από 2 σε 3,5 μέρες, ενώ πλέον υπάρχει αναγνωρισιμότητα του παραλιακού μετώπου και των νησιών του Αργοσαρωνικού που είναι κοντά στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κ.Παράσχης, αναφέροντας ότι και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει υψηλή ζήτηση.

Ο CEO του ΔΑΑ επισήμανε ακόμη ότι οι υποδομές πρέπει να βελτιωθούν (δίκτυο ύδρευσης νησιών, αεροδρόμια, κ.α.) καθώς οι επισκέπτες έχουν πλέον αυξημένες απαιτήσεις . Εξήγησε ότι οι υποδομές που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση εξακολουθούν να είναι αυτές που σχετίζονται με τον αρχαίο πολιτισμό, καθώς το 55% των τουριστών της Αθήνας επισκέπτεται την Ακρόπολη.

Στην ίδια συζήτηση, που συντόνισε ο Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής, of Corporate & Investment Banking στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, μίλησαν οι:

Στη φωτογραφία, από αριστερά: Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας - Χλόη Λασκαρίδη, Πρόεδρος Lampsa Hotels - Γιάννης Παράσχης, CEO «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ) - Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts - Σταμάτης Χατζηλαζάρου, Ιδιοκτήτης και Μέλος Δ.Σ, H Hotels Collection

 

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό