Τουρισμός: Το 23% των διεθνών ταξιδιωτών θεωρεί πολύ σημαντική την ασφάλεια στο ξενοδοχείο – Τέλος στον φόβο του COVID

01-03-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Ενώ οι φόβοι που σχετίζονται με τον COVID υποχωρούν, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές αναταραχές.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα Winter 2023 Traveler Safety and Sentiment της Global Rescue, η μεγαλύτερη ανησυχία των πιο έμπειρων ταξιδιωτών παγκοσμίως σχετικά με τα διεθνή ταξίδια είναι ο πιθανός τραυματισμός ή ασθένειά τους που δεν σχετίζεται με τον COVID.

Η έρευνα έδειξε ότι από τον Αύγουστο του 2022, ο φόβος σχετικά με τον COVID μειώθηκε κατά 61%, στο 13%, έναντι ποσοστού 33% στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

Παράλληλα, οι ανησυχίες των ταξιδιωτών γύρω από την πολιτική αστάθεια και την τρομοκρατία διπλασιάστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, φτάνοντας στο 14% έναντι 8% στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

Σήμερα, πάνω από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (37%) δηλώνουν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να αρρωστήσουν –ή να τραυματιστούν - για λόγο που δεν σχετίζεται με τον COVID, και ακολουθεί η πολιτική αστάθεια (14%), η ακύρωση του ταξιδιού (12%), οι κλοπές (4%), οι φυσικές καταστροφές (3%) και η πυρηνική επίθεση (λιγότεροι από το 1%).

Όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, οι ταξιδιώτες έχουν άλλες ανησυχίες οι οποίες μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρές από ασθένεια ή τραυματισμό αλλά ανησυχητικές - ειδικά καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού στον ταξιδιωτικό κλάδο εξακολουθούν να υφίστανται.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δήλωσε ότι η ασφάλεια των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων είναι πιο σημαντική, ενώ το 10% ανησυχεί για την ασφάλεια των αυτοκινήτων και των ταξί. Κάποιοι επιδιώκουν να μάθουν εάν ο προορισμός είναι ασφαλής για οικογένειες (15%) ή για γυναίκες (11%) και το 10% επιθυμεί να μάθει εαν θα χρειαστεί σωματική προστασία. Η κλοπή ταυτότητας και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένουν σημαντικές ανησυχίες για το 9% των ερωτηθέντων, ενώ λιγότεροι από το 3% ανησυχούν για την ασφάλεια ενοικίασης αυτοκινήτων ή την περιβαλλοντική ασφάλεια.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ