Ένας Έλληνας μπάρμαν φιναλίστ στον παγκόσμιο τελικό για κοκτέιλ με βιώσιμα συστατικά

15-02-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Τη βιώσιμη μιξολογία στην παγκόσμια κοινότητα του bartending επιδιώκει να προβάλει ο παγκόσμιος διαγωνισμός Flor de Caña's Sustainable Cocktail Challenge, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα τροπικά ηφαιστειακά νησιά της Γρανάδας στη Νικαράγουα.

Κριτές στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω 30 χώρες, ήταν μερικές από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες του κλάδου, όπως ο Giacomo Gianotti, ιδιοκτήτης του Paradiso Bar στη Βαρκελώνη το οποίο είναι Νο 1 των 50 Καλύτερων Μπαρ του Κόσμου 2022, ο Alex Francis, Bar Manager του Little Red Door στη Γαλλία, Πιο Βιώσιμο Μπαρ 2022, ο Julio Cabrera, ιδιοκτήτης του Café La Trova στο Μαϊάμι και Μπάρμαν της Χρονιάς 2019 και η Juliane Caillouette, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Sustainable Restaurant Association στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε ο Carlos Ferron από τον Παναμά, μετά από μία «σκληρή» μάχη δημιουργίας εκπληκτικών, βιώσιμων κοκτέιλ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ασίας-Ειρηνικού. Πέρα από τη γεύση και την εμφάνισή τους, τα κοκτέιλ αξιολογήθηκαν με βάση την ιστορία και έμπνευση πίσω από το κοκτέιλ, τη χρήση βιώσιμων συστατικών/τεχνικών και το επίπεδο δημιουργικότητας.

Ο κ.Ferron ειδικότερα, ο οποίος προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Τελικό μετά τη νίκη του στον Περιφερειακό Τελικό της Λατινικής Αμερικής, κατέλαβε την πρώτη θέση του διαγωνισμού εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το πάθος και τις ικανότητές του να δημιουργήσει τα βιώσιμα κοκτέιλ του "Talamanca" και "5 Generaciones", τα οποία εκτός από το βιώσιμο και φυσικό ρούμι πέμπτης γενιάς, ηλικίας 130 χρόνων,  περιείχαν φυσικά, σπιτικά συστατικά.

Εκτός από τον τίτλο του πιο βιώσιμου μπάρμαν στον κόσμο, ο κ.Ferron έλαβε το τρόπαιο Global Champion κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, ένα εξατομικευμένο μπουκάλι Flor de Caña 25 Year Rum και ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων. Ο νικητής θα λάβει επίσης δωρεάν εκπαίδευση και αξιολόγηση βιωσιμότητας από τον συνεργάτη του διαγωνισμού Food Made Good.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στους φιναλίστ συγκαταλέγεται και ο Δημήτρης Καϊταλίδης από την Ελλάδα, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια στον διαγωνισμό ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακηρύχθηκε νικητής του ελληνικού τελικού αλλά και του ευρωπαϊκού τελικού που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο Βερολίνο.

Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι ήταν οι Marco Pastanella από τις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας τη Βόρεια Αμερική και ο Tom Mchugh από την Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Ασία-Ειρηνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ρούμι είναι το πρώτο παγκοσμίως πιστοποιημένο απόσταγμα ουδέτερου άνθρακα και δίκαιου εμπορίου, το οποίο αποστάζεται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όλες οι εκπομπές CO2 κατά τη ζύμωση δεσμεύονται και ανακυκλώνονται, ενώ το brand φυτεύει 50.000 δέντρα ετησίως από το 2005.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο