Τουρισμός | Tripadvisor: Πάνω από τα δύο τρίτα των διεθνών ταξιδιωτών θα κάνουν χειμερινές διακοπές - Πού θα ταξιδέψουν

15-11-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Πάνω από τα δύο τρίτα των διεθνών ταξιδιωτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2022-Φεβρουάριος 2023 (το 59% των Αμερικανών, το 60% των Βρετανών, το 71% των Αυστραλών). Το 82% εξ αυτών που θα ταξιδέψουν, σχεδιάζουν ένα ή δύο ταξίδια.

Σχεδόν εννέα στους 10 θα ταξιδέψουν το ίδιο ή περισσότερο από πέρυσι, με το υψηλότερο ποσοστό να ανήκει στους Αμερικανούς (93%) και το χαμηλότερο στους Βρετανούς (86%), ενώ το 52% σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (το 58% των Αμερικανών, το 43% των Βρετανών, το 47% των Αυστραλών, το 38% των Ιαπώνων και το 61% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη) και το 36% τα ίδια με πέρυσι.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον πιο πρόσφατο εποχιακό δείκτη ταξιδίων της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο, Tripadvisor, ο οποίος αναδεικνύει τις ταξιδιωτικές τάσεις των σημαντικότερων διεθνών αγορών ταξιδίων κατά την παραπάνω περίοδο.

Το 62% δήλωσε ότι αλλάζει ταξιδιωτικά σχέδια ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους ζωής, το 32% θα ταξιδέψει λιγότερο ή για μικρότερες χρονικές περιόδους ενώ το 30% θα κάνει διακοπές σε κοντινούς προορισμούς.

Το 57% των ταξιδιωτών σκοπεύει να κάνει διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους, ωστόσο το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (43% έναντι 40%).

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι το Παρίσι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη αλλά και το Κανκούν, το Ντουμπάι και η Punta Cana.

Οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί προτιμούν περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό σε σχέση με περύσι (+7% και +3%).

Το 68% θα προτιμήσει προορισμό που έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν (το 73% των Αμερικανών, το 67% των Βρετανών, το 70% των Αυστραλών, το 67% των Ιαπώνων και το 66% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη).

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»