Παγκόσμιος τουρισμός | Που θα φτάσουν τα έσοδα το 2022 και 2023 σε ξενοδοχεία, καταλύματα, πακέτα και κρουαζιέρα

05-10-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα παγκόσμια έσοδα από το σύνολο των δραστηριοτήτων στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού θα προσεγγίσουν φέτος τα επίπεδα του 2019 και θα τα ξεπεράσουν το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έγκυρης πλατφόρμας δεδομένων Statista.

Τα έσοδα του κλάδου προβλέπεται να φτάσουν το 2022 τα 716,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αντικατοπτρίζοντας μια εντυπωσιακή αύξηση 45% σε σχέση με τα στοιχεία για το 2021, όταν τα παγκόσμια τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 491,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2019, που ήταν η "κορυφή" μιας πολύχρονης διαρκούς ανάπτυξης του τουρισμού, οι παγκόσμιοι ταξιδιώτες ξόδεψαν σε ξενοδοχεία, κρουαζιέρες, ενοικιάσεις όλων των υπολοίπων τύπων καταλυμάτων για διακοπές και πακέτα διακοπών 776,4 δισ. δολάρια.

Η αύξηση των τουριστικών εσόδων παγκοσμίως αναμένεται να συνεχιστούν το 2023, με μια αύξηση 20% και να φτάσουν τα 852 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista. τα τουριστικά έσοδα θα προσεγγίσουν τα 964 δισ. δολάρια το 2025.

Η έρευνα της Statista δείχνει ότι όλα τα τμήματα του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα πρόκειται να σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη το επόμενο έτος και να φτάσουν σε πλήρη ανάκαμψη στα προ-COVID επίπεδα όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2022, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021, φτάνοντας το 57% των προ-πανδημικών επιπέδων.

Η ανάκαμψη στα ξενοδοχεία και τις οργανωμένες διακοπές

Οι χρήστες το 2023

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός