Ακριβότερα κατά 30% τα αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα έναντι του 2019

06-07-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Ακριβότερες κατά 30% έναντι του 2019 είναι οι πτήσεις με επιστροφή στην Ελλάδα από τα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία μέσων τιμών αεροπορικών εισιτηρίων που παρουσιαζει η γερμανική ταξιδιωτική πλατφόρμα CHECK24.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η μέση τιμή για πτήση από τη Γερμανία με επιστροφή στην Ελλάδα το 2019 ανερχόταν σε 264 ευρώ, ενώ το 2022 η τιμή αυτή έχει εκτοξευθεί στα 343 ευρώ.

Η Ισπανία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση (+65%), ενώ μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στην Ιταλία (+58%) και την Πορτογαλία (+52%).

Η έρευνα της CHECK24  δείχνει ότι κατά μέσο όρο, οι τιμές πτήσεων για τους 10 προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση, παρουσιάζουν αύξηση 44%, με τις αυξήσεις τιμών στις πτήσεις για ΗΠΑ (+11%) και για Μ. Βρετανία (+9%) να παρουσιάζουν τις μικρότερες αυξήσεις.

Τα στοιχεία αφορούν το σύνολο των κρατήσεων πτήσεων μέσω του CHECK24 τον Ιούνιο για αναχωρήσεις από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 έναντι του 2022.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο ακριβά από το 2019 είναι ο πληθωρισμός και η αύξηση του κόστους κηροζίνης, ενώ την ίδια ώρα, η αυξημένη ζήτηση για πτήσεις σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες αναγκάζονται να ακυρώνουν δρομολόγια, οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση εκτίναξης των τιμών.

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο