Τουρισμός: Πόσο ακριβές είναι φέτος οι διακοπές στην Ελλάδα για τους Γερμανούς - O ανταγωνισμός της Τουρκίας

07-04-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι αυξήσεις-φωτιά στο κόστος ενέργειας και τροφίμων μειώνουν τους προϋπολογισμούς των Γερμανών για διακοπές κατά την εφετινή πασχαλινή περίοδο και το καλοκαίρι, κάνοντας πιο ελκυστικούς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με επίπεδα τιμών που συγκρίνονται ευνοϊκά σε σχέση με τις τιμές της Γερμανίας. Ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς αυτούς προορισμούς είναι και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, τα επίπεδα τιμών στα εστιατόρια και τη φιλοξενία σε πολλές δημοφιλείς χώρες διακοπών τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν σημαντικά χαμηλότερα έναντι της Γερμανίας.

Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Γερμανούς, τα επίπεδα τιμών στα Ιταλικά εστιατόρια και ξενοδοχεία ήταν τα υψηλότερα, όμως χαμηλότερα κατά 3% από τα αντίστοιχα της Γερμανίας.

Στην Ισπανία, οι Γερμανοί βρίσκουν κατά 17% φθηνότερες υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας από τη χώρα τους και κατά 19% στην Κύπρο.

21% κάτω οι τιμές στην Ελλάδα για τους Γερμανούς, στο -64% η Τουρκία

Ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα (-21%) και η Κροατία (-24%) είναι ακόμη πιο προσιτές επιλογές για τους Γερμανούς, ενώ η Μάλτα και η Πορτογαλία είναι κατά 30% φθηνότερες απο τη Γερμανία.

Τέλος, η διαμονή σε ξενοδοχείο και οι υπηρεσίες εστίασης κοστίζουν σχεδόν τα μισά στη Β. Μακεδονία, στο Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Στην Τυνησία, οι τιμές είναι κατά 29% χαμηλότερες έναντι της Γερμανίας ενώ στο Μαυρίκιο κατά 49%.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό οι τιμές είναι σε επίπεδα 55% κάτω από τα αντίστοιχα της Γερμανίας ενώ η Τουρκία και οι Μαλδίβες έχουν τιμές κατά 64% χαμηλότερες.

Συγκριτικά επίπεδα τιμών για εστιατόρια και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, Φεβρουάριος 2022, σε επιλεγμένες χώρες διακοπών...

Η Τουρκία επωφελείται από τους ταξιδιώτες που αναζητούν προσιτές διακοπές

Η Τουρκία φαίνεται ότι αυτή τη χρονιά θα προσελκύσει τους ταξιδιώτες χαμηλών προϋπολογισμών διακοπών, εν μέσω αύξηση του κόστους ζωής στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την εταιρία GlobalData, οι δαπάνες προορισμού είναι σχετικά χαμηλές στην Τουρκία παρότι ο μέσος όρος διαμονής εισερχόμενων ταξιδιωτών στη χώρα ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη το 2021 (9,7 ημέρες).

Σε σύγκριση με τη μέση δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού σε προορισμούς όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, σύμφωνα με την GlobalData, οι ταξιδιώτες φέτος μπορούν δυνητικά να εξοικονομήσουν από 230 δολάρια έως 770 δολάρια ανά ταξίδι εάν ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Το 58% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην καταναλωτική έρευνα τρίτου τριμήνου του 2021 της GlobalData, δήλωσαν ότι οι προσιτές τιμές παραμένουν βασικός παράγοντας για την επιλογή προορισμού διακοπών. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο