Μαγιόρκα: Στροφή στον τουρισμό από τις Σκανδιναβικές αγορές το 2022

02-03-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Η Μαγιόρκα επιδιώκει την ενίσχυση της προώθησής της ως τουριστικός προορισμός στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, προκειμένου να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η διευθύντρια Τουρισμού του Συμβουλίου της Μαγιόρκα, κ. Lucia Escribano, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας Μεταφορών της Μαγιόρκα, Maarten van Bemmelen και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, María Frontera, πρόκειται να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τουρ οπερέιτορ και τοπικά μέσα ενημέρωσης της Δανίας και της Νορβηγίας προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες από αυτές τις χώρες.

Οι Σκανδιναβοί ταξιδιώτες αντιπροσωπεύουν την τρίτη μεγαλύτερη πηγή διεθνών τουριστών για τον προορισμό, μετά τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο.

Ωστόσο, η πανδημία οδήγησε σε σημαντική μείωση του αριθμού διεθνών τουριστών στη Μαγιόρκα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ισπανία έχουν χαλαρώσει και πολλοί αερομεταφορείς πραγματοποιούν δρομολόγια στη χώρα, ενώ το Συμβούλιο της Μαγιόρκα επιδιώκει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση με όρους αειφόρου προορισμού.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο τουρισμού, Andreu Serra, καταγράφονται θετικά σημάδια ανάκαμψης του κλάδου που φτάνουν στα επίπεδα του 2019. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, πρόκειται για την κατάλληλη συγκυρία ώστε να λανσαριστεί μια ευρεία προωθητική καμπάνια.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Ισπανίας προσδοκά ο τουρισμός στη χώρα το 2022 να ξεπεράσει τα δύο τρίτα της χρονιάς ρεκόρ του 2019.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός