ForwardKeys: Περισσότερες και από το 2019 οι κρατήσεις των Βρετανών για Ελλάδα τον Ιανουάριο και το Πάσχα

09-02-22 | ΤΑΣΕΙΣ

H Ελλάδα παρουσίασε την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάκαμψης των αεροπορικών κρατήσεων από το Ην. Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2022 σε σύγκριση με το 2019, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του προορισμού στη βρετανική αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της ForwardKeys, η χώρα μας παρουσίασε αύξηση 22% στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από το Ην. Βασίλειο τον Ιανουάριο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου προ πανδημίας. Η μεγαλύτερη ανάκαμψη παρατηρήθηκε στο Μεξικό (+72%) και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Μαλδίβες (+54%), στην τέταρτη η Κύπρος (+20%) και στην πέμπτη τα Μπαρμπέιντος (+16%)

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα ανακάμπτει και στις κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για την περίοδο του Πάσχα, όντας ο τέταρτος πιο ανθεκτικός προορισμός με αύξηση κρατήσεων 26% έναντι του 2019. Πρώτος προορισμός για την περίοδο αυτή αναδεικνύεται η Κύπρος (+68%), δεύτερος η Νιγηρία (+35%), τρίτος το Μεξικό (28%) και πέμπτος η Ισπανία (+5).

Οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από και προς το Ην. Βασίλειο απογειώθηκαν αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί κατάργησης των τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

Την πρώτη ημέρα μετά τις ανακοινώσεις αυτές, οι κρατήσεις για εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις συνδυαστικά αυξήθηκαν κατά 84% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ κορωνοϊού (2019), με τις εισερχόμενες κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 106% και τις εξερχόμενες  +47%.

Η ForwardKeys σημειώνει ότι οι παραδοσιακές συνήθειες των ταξιδιωτών που σχετίζονται με την εποχικότητα επέστρεψαν, με τα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2022 να δείχνουν κορύφωση των κρατήσεων για τις ερχόμενες σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου και το Πάσχα.

Οι προορισμοί οι οποίοι παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη όσον αφορά την περίοδο των σχολικών διακοπών τον Φεβρουάριο, έναντι των επιπέδων 2019, είναι το Μεξικό (+68%), το Πακιστάν (+60%), οι Μαλδίβες (+55%), τα Μπαρμπέιντος (+32%), το Κατάρ (+28%), το Μπαγκλαντές (+16%), τα ΗΑΕ (+8%) και η Πορτογαλία (+2%).

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο