Trivago: Νεφελώδεις προβλέψεις για τα ταξίδια εν όψει παραλλαγής Omicron

17-12-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Με το κρύο να οδηγεί τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους, τις ανησυχίες για παραλλαγές όπως η Omicron και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές απαιτήσεις, ο διεθνής προγραμματισμός ταξιδιών έχει επιβραδυνθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της παγκόσμιας πλατφόρμας αναζήτησης καταλυμάτων Trivago.

Όπως συνέβη και το 2020, η προτιμώμενη επιλογή είναι τα ταξίδια εσωτερικού είναι, καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να επανενωθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Από τις ΗΠΑ έως τη Γερμανία και από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Ιταλία, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς εσωτερικού, με μία εξαίρεση: το Ντουμπάι, που εμφανίστηκε στις 10 κορυφαίες αναζητήσεις για ταξίδια διακοπών από κάθε άλλη περιοχή. Το Ντουμπάι έχει γίνει μια από τις πιο επιθυμητές τοποθεσίες για διακοπές, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και τη 10η θέση στην Ιταλία. Ως κορυφαίοι προορισμοί διακοπών, για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες παραμένουν  το Λας Βέγκας και η Νέα Υόρκη.

Ήδη από τον Νοέμβριο, οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Omicron και τους σχετικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οδήγησαν σε αυξημένο ποσοστό ακύρωσης 35%. Επιπλέον, η συνολική κίνηση γύρω από τον προγραμματισμό ταξιδιών διακοπών έχει επιβραδυνθεί, σημειώνοντας αύξηση μόλις κατά 4% από τη στιγμή που εντοπίστηκε η παραλλαγή. Συγκριτικά, τα ταξίδια των Χριστουγέννων του 2019 αυξήθηκαν κατά 34,7% την ίδια περίοδο, εντός μίας έως δύο εβδομάδων.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες