Υψηλό το τίμημα των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω COVID στους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό

15-12-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Νέα έρευνα ρίχνει φως στο υψηλό τίμημα που έχουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλείσιμο των συνόρων, στις οικογένειες που ζουν στο εξωτερικό.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την ανθρωπολόγο Δρ. Irene Skovgaard-Smith από το Πανεπιστήμιο East Anglia, αποκαλύπτει τον συναισθηματικό αντίκτυπο της παρατεταμένης αποστασιοποίησης, με τους συμμετέχοντες από περισσότερες από 25 χώρες να νιώθουν «παγιδευμένοι» και «χαμένοι» μέσα σε ένα καθεστώς ατέλειωτης αβεβαιότητας.

Το ζήτημα των ταξιδιωτικών περιορισμών επανήλθε έπειτα από την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, και ενώ το Ην. Βασίλειο αποφάσισε σήμερα να βγάλει όλες τις χώρες από την κόκκινη λίστα, τα αυστηρά μέτρα των τεστ παραμένουν σε εφαρμογή.

Παράλληλα, άλλες χώρες συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Πέρα από τα πρώτα στάδια της πανδημίας, οι περιορισμοί στα σύνορα και οι απαγορεύσεις εισόδου στις χώρες εξελίχθηκε διαφορετικά στα κράτη κατά τα έτη 2020 και 2021, με ορισμένα μέτρα να είναι υπερβολικά και δυσανάλογα, αναφέρει η Δρ. Skovgaard-Smith.

Μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες που αποκαλύπτει η έρευνα, εντοπίζονται έντονες εμπειρίες ανθρώπων από άλλες χώρες, με αισθήματα επισφάλειας και διακρίσεων αλλά και φίμωσής τους. Ορισμένοι άνθρωποι ένιωσαν εγκατάλειψη από τη χώρα προέλευσής τους καθώς το κλείσιμο των συνόρων, τους «κλείδωσε» έξω από αυτήν, επιβάλλοντας εμπειρίες που προσομοιάζουν της εξορίας.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους