Βρετανικός τουρισμός: Τρεις στους τέσσερις κάνουν κράτηση αδιαφορώντας για το αποτύπωμα άνθρακα

16-11-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Μπορεί το Συνέδριο για την Αλλαγή του Κλίματος των Ηνωμένων Εθνών να βοήθησε στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να συμβάλλουν σε ένα πιο «πράσινο» και αειφόρο μέλλον, όμως έρευνα της πλατφόρμας ξενοδοχειακών κρατήσεων hoo αποκαλύπτει ότι τα τρία τέταρτα των Βρετανών αδιαφορούν για το αποτύπωμα άνθρακα που μπορεί να έχουν οι διακοπές τους κατά τη διαδικασία κράτησης.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από μεταφορές που σχετίζονται με τον τουρισμό αναμένεται να αυξηθούν κατά 25,1%, σε 1.888 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως έως το 2030. Ωστόσο, καθώς περισσότεροι ταξιδιώτες δίνουν έμφαση στον αντίκτυπό τους στον πλανήτη και τι μπορούν να κάνουν για να τον μειώσουν, οι «πράσινες» διακοπές προτιμώνται από όλο και περισσότερους ως ιδανική επιλογή απόδρασης.

Τα καλά νέα είναι ότι το ποσό του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από τα τουριστικά γραφεία και τους τουρ οπερείτορ στο Ην. Βασίλειο αντιστοιχούσαν κατά κεφαλήν προ πανδημίας σε 2,08 κιλά, μειωμένο κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Όμως η έρευνα της hoo έδειξε ότι το 74% των Βρετανών δεν κάνουν κράτηση διακοπών βάσει του αποτυπώματος άνθρακα.

Η έρευνα έδειξε όμως και οτι η μεγαλύτερη ενημέρωση για το ζήτημα κατά τη διαδικασία κράτησης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού ταξιδιωτών που θέλουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Το 44% δήλωσε ότι προτιμά να πληρώσει περισσότερα προκειμένου να επιβιβαστεί σε μια πιο «πράσινη» πτήση, με λιγότερες εκπομπές. Το 44% επίσης δήλωσε ότι προτιμά θα ταξίδευε από διαφορετικό ή λιγότερο βολικό αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστεί σε πιο «πράσινη» πτήση με λιγότερες εκπομπές. Το 40% θα ήταν ικανοποιημένο εάν ταξίδευε σε διαφορετικές ή λιγότερο βολικές ημερομηνίες από τον αρχικό σχεδιασμό προκειμένου να ταξιδέψει με «πράσινη» πτήση.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων