Ευρωπαϊκός τουρισμός: Απογείωση των κρατήσεων για ΗΠΑ – Ποιους προορισμούς διαλέγουν οι Έλληνες

08-11-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Εκτόξευση της ζήτησης από Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα από το Ην. Βασίλειο για αεροπορικά ταξίδια προς τις ΗΠΑ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την ανακοίνωση για το άνοιγμα των συνόρων της χώρας στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες από 26 χώρες Σένγκεν, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Ν. Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία. Μάλιστα, στην τάση αυτή συμμετέχει και η Ελλάδα, με τους Έλληνες να προβαίνουν σε κρατήσεις σε δημοφιλείς αμερικανικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρία διαχείρισης κρατήσεων Travelport, ο δημοφιλέστερος μήνας για ταξίδια στις ΗΠΑ είναι ο Νοέμβριος και ακολουθεί ο Δεκέμβριος του 2021, ενώ η δημοφιλέστερη ημερομηνία αναχώρησης είναι η 8η Νοεμβρίου, η ημέρα δηλαδή που αίρονται οι περιορισμοί στα εισερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ.

Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν με διαφορά τη μεγαλύτερη διάθεση για ταξίδια στις ΗΠΑ είναι οι Βρετανοί, καθώς μέσα σε 24 ώρες από την ανακοίνωση Μπάιντεν για το άνοιγμα των συνόρων, οι αναζητήσεις για εισερχόμενες πτήσεις στις ΗΠΑ από το Ην. Βασίλειο υπερέβησαν αριθμητικά τις αναζητήσεις πτήσεων για ΗΠΑ από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αθροιστικά, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης κρατήσεων Travelport.

Σε επίπεδο κρατήσεων παρατηρείται αντίστοιχη εικόνα με τους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο να έχουν κάνει κράτηση για περισσότερες πτήσεις στις ΗΠΑ από το σύνολο των κρατήσεων που καταγράφονται από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Ελβετία και τη Δανία.

Ήδη από τη δεύτερη ανακοίνωση Μπάιντεν (15 Οκτωβρίου) που περιλάμβανε την προσθήκη περισσότερων χωρών, στο Ην. Βασίλειο καταγράφθηκε αύξηση 108% στις κρατήσεις πτήσεων για ΗΠΑ έναντι της εβδομάδας πριν την πρώτη ανακοίνωση.

Μέσα σε 24 ώρες μετά από κάθε ανακοίνωση, οι κρατήσεις για πτήσεις στις ΗΠΑ από το Ην. Βασίλειο για το Σαββατοκύριακο του Thanksgiving εκτοξεύθηκαν στο +1600% και 2.200% αντίστοιχα. Οι πέντες κορυφαίοι προορισμοί των Βρετανών ήταν το Ορλάντο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Μετά το Ην. Βασίλειο, οι ταξιδιώτες έκαναν τις περισσότερες κρατήσεις πτήσεων για ΗΠΑ προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Ορλάντο και το Σαν Φρανσίσκο.

Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Ν. Αφρική.

Οι ταξιδιώτες με τη μεγαλύτερη διάθεση για ταξίδια στις ΗΠΑ είναι τα ζευγάρια και οι οικογένειες, οι οποίοι παρουσίασαν αύξηση κρατήσεων κατά 108% και 65% αντίστοιχα, έπειτα από τη δεύτερη ανακοίνωση των ΗΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα