WTM: Οι Λονδρέζοι στυλοβάτες της ανάκαμψης των ταξιδιών αναψυχής το 2022

03-11-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι Λονδρέζοι είναι εκείνοι που θα ανοίξουν τον δρόμο προς τις παραλίες το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με την έρευνα WTM Industry Report που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της WTM του Λονδίνου.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε δείγμα 1.000 ατόμων, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε κράτηση για τις διακοπές του 2022, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να ξοδέψει  περισσότερα χρήματα στα προσεχή ταξίδια.

Επιπλέον, οι Λονδρέζοι ανέφεραν ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με κατοίκους άλλων περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου και σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, κατ΄ επέκταση έχουν μεγαλύτερη πρόθεση να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι το 28% των Λονδρέζων θέλει να κάνει τουλάχιστον μία φορά διακοπές το 2022,  σε σύγκριση με περίπου 22% των καταναλωτών σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, λιγότεροι από 1 στους 10 (9%) δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν κράτηση για διακοπές το 2022, πολύ λιγότερο από το ποσοστό του 16% που καταγράφεται σε εθνικό επίπεδο.

Περαιτέρω, το 1 /4  δήλωσε ότι θα ξοδέψει σημαντικά περισσότερα χρήματα, 20% ή περισσότερα,  σε σύγκριση με το 17% σε εθνικό επίπεδο και το 28% δήλωσε ότι θα ξοδέψει λίγο περισσότερα χρήματα από πριν,  έως και 20%, σε σύγκριση με το 25% που παρουσιάζεται σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι Λονδρέζοι φαίνεται να έχουν βγει από την πανδημία σε καλύτερη οικονομική θέση, καθώς το 29% δήλωσε ότι σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πριν, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο της τάξεως του 19% που παρατηρήθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι Λονδρέζοι είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε διακοπές, καθώς τα 2 /3 (66%) δήλωσαν ότι θα ξόδευαν το πλεόνασμά τους  σε διακοπές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο 63% που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη