Η Ευρώπη ηγείται της παγκόσμιας ανάκαμψης στα διεθνή ταξίδια

03-09-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά πανδημίας, ο τουρισμός βρίσκεται και πάλι σε πορεία ανάκαμψης με την Ευρώπη και την Αμερική να επωφελούνται από μια ισχυρή αύξηση των διεθνών επισκεπτών το τελευταίο εξάμηνο, όπως αποκαλύπτει το βρετανικό τουριστικό γραφείο Butter.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, το δύσκολο έτος 2020 έχει διαδεχθεί το πιο αισιόδοξο 2021, με την ανάκαμψη να μετριέται σε αριθμούς διεθνών τουριστικών αφίξεων.

Τα σημάδια τουριστικής ανάκαμψης του τελευταίου εξαμήνου, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Ευρώπη. Από τον Φεβρουάριο έως και το Μάρτιο του 2021, ο αριθμός των τουριστών στην Ευρώπη σκαρφάλωσε από 5 εκατ. σε σχεδόν 6 εκατ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,9%. Τον Απρίλιο, ο αριθμός τους αυξήθηκε περαιτέρω κατά 25,9% και το Μάιο κατά 60,9%, όταν καταγράφηκαν 12,1 εκατ. διεθνείς τουριστκές αφίξεις στην Ευρώπη.

Αυτή η ανάκαμψη σημαίνει οτι ο ευρωπαϊκός τουρισμός παρουσίασε αύξσηη 74,7% από το Δεκέμβριο του 2020 έως το Μάιο του 2021, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ανάκαμψη σε σχέση με όλα τα μέρη του κόσμου.

Η αμερικανική τουριστική βιομηχανία από το Δεκέμβριο του 2020 κατέγραψε ανάκαμψη 14%, με τη Ασία-Ειρηνικό να καταγράφει 8,5% και τη Μ. Ανατολή 2%.

Η μοναδική περιοχή που κατέγραψε επιβράδυνση τουρισμού ήταν η Αφρική, με τον τουρισμό να περιορίζεται κατά 38,2% το δίμηνο Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021. Η ήπειρος παραμένει σε επίπεδα -34,9% έναντι των επιπέδων του Δεκεμβρίου.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες